Καλά νέα! Το σεξ δεν είναι απλώς υπέροχο, είναι και πολύ καλό για την υγεία μας.

Εκτός από τους προφανείς λόγους –ευχαρίστηση, επιθυμία και τεκνοποίηση- έχεις πολλούς λόγους υγείας για να κάνεις περισσότερο σεξ και συχνότερα.

Έτσι τώρα έχεις μια δικαιολογία παραπάνω για να πιάσεις τον σύντροφο σου από το χέρι και να τον κατευθύνεις στην κρεβατοκάμαρα σας.

8 καλοί λόγοι να κάνεις περισσότερο σεξ

Πώς κάνει καλό το σεξ στην υγεία;

  1. Μειώνει το άγχος

Νιώθεις άγχος και στρες; Κάποια σεξουαλική θεραπεία μπορεί να είναι μόνο η ανακούφιση που λαχταράς.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία και δημοσιεύθηκε στη Βιολογική Ψυχολογία το 2006, όταν τα άτομα είχαν σεξουαλικές επαφές, η αρτηριακή τους πίεση αντέδρασε λιγότερο σε αγχωτικές δραστηριότητες (δημόσια ομιλία και νοητική αριθμητική) από ό, τι όταν συμμετείχαν σε άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες ή σε καμία.

«Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και πολλοί άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα μετά το σεξ», λέει ο Robin Milhausen, επίκουρος καθηγητής της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και οικογενειακών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Guelph.

Άγχος και στρες: 6 πράγματα που τα μειώνουν

  1. Καίει θερμίδες

Εντάξει, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η σεξουαλική άσκηση καίει τόσες θερμίδες όσο το τρέξιμο ή ένα μάθημα αερόμπικ, δεν παύει όμως να είναι σωματική δραστηριότητα. Όταν είσαι σωματικά ενεργός, κατά τη διάρκεια του σεξ, τα κύτταρα, οι μύες και τα όργανα σου παίρνουν φρέσκο οξυγόνο, το οποίο είναι καλό για το σώμα σου.

11 βότανα για απώλεια βάρους – Πώς λειτουργούν

  1. Ο οργασμός μειώνει τον πόνο

Αν σκέφτεσαι να πεις αυτήν την παλιά δικαιολογία, “Όχι απόψε, γλυκέ μου, έχω πονοκέφαλο”, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Κατά τη διάρκεια του σεξ και του οργασμού απελευθερώνονται οι ορμόνες της χαράς και της ευτυχίας. Η  ωκυτοκίνη –η ορμόνη της αγάπης- αυξάνεται και υπάρχει αισθητή μείωση της ευαισθησίας στον πόνο, περίπου στο μισό. Και παρόλο που η ανακούφιση της ημικρανίας μέσω του οργασμού είναι λιγότερο αξιόπιστη και αποτελεσματική από την ανακούφιση μέσω συνταγογραφούμενων φαρμάκων, το αναλγητικό αποτέλεσμα είναι πιο γρήγορο.

«Κατά τη διάρκεια του οργασμού και αμέσως μετά, μπορεί να αυξήσει την ανοχή σου στον πόνο, αλλά δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Δεν μπορείς να τρέξεις σε μαραθώνιο και να αποφύγεις τον πόνο επειδή έκανες σεξ λίγες ώρες πριν τον αγώνα», λέει ο Milhausen.

11 Φυσικές θεραπείες για τον πόνο

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Στο βιβλίο Feeling Good Is Good For You, ο συν-συγγραφέας Carl J. Charnetski αναφέρει μια μελέτη που διεξήγαγε αυτός και άλλοι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Wilkes στο Wilkes-Barre, Penn. Μελέτησαν το επίπεδο ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), το οποίο μπορεί να προστατεύσει από κρυολογήματα και γρίπη. Άτομα που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερες ενδείξεις IgA από εκείνους που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή καθόλου.

15 τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

  1. Προσφέρει νεότητα

Το σεξ μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι και πιο φρέσκοι και αναζωογονημένοι. Σίγουρα έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Ο David Weeks, κλινικός νευροψυχολόγος στο νοσοκομείο Royal Edinburgh στη Σκωτία και συν-συγγραφέας του Secrets of the Superyoung, πραγματοποίησε μια δεκαετή μελέτη που περιελάμβανε 3.500 άτομα και διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες που ανέφεραν ότι έκαναν σεξ κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα, έδειχναν περίπου 10 χρόνια νεότεροι από ό, τι ήταν πραγματικά.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το περιστασιακό σεξ με πολλούς συντρόφους μπορεί να είναι αγχωτικό και να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

  1. Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Το 2003, μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Graham Giles, διευθυντή του Κέντρου Επιδημιολογίας στο Cancer Council Victoria στην Αυστραλία, διαπίστωσε ότι όσο πιο συχνά εκσπερματώνουν οι άντρες ηλικίας μεταξύ 20 και 50, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Οι άνδρες στα 20 τους που εκσπερμάτιζαν κατά μέσο όρο επτά φορές την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν το 1/3 λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν επιθετικό καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με τους άνδρες που εκσπερμάτιζαν λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα σε αυτήν την ηλικία.

Τα ευρήματα ήταν σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association (JAMA) το 2004, στην οποία συμμετείχαν περίπου 29.000 άνδρες, οι οποίοι διαπίστωσαν επίσης ότι η υψηλή συχνότητα εκσπερμάτωσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Ένας πιθανός λόγος μπορεί να είναι ότι η συχνή εκσπερμάτωση εμποδίζει τη συσσώρευση καρκινογόνων κυττάρων στους προστάτες.

8 ιατρικοί μύθοι για τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα

  1. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Το σεξ υπολογίζεται ως σωματική δραστηριότητα, η οποία είναι καλή για την καρδιά με φυσικό τρόπο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν εγκεφαλικό ή άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα από τους άνδρες που το κάνουν λιγότερο συχνά.

Ενίσχυσε την καρδιά σου με 9 τρόπους ~ Τι δείχνουν οι έρευνες

  1. Δυναμώνει τη σχέση του ζευγαριού

Ίσως το σεξ δεν μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά η ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού προκαλεί τη σύνδεση ζευγαριού, εξηγεί ο Milhausen. Τα δεδομένα σε μια μελέτη που διεξήγαγε ο Milhausen δείχνουν επίσης ότι η σεξουαλική ικανοποίηση και η ικανοποίηση της σχέσης αλληλοσυνδέονται.

«Εάν τα πράγματα πάνε πολύ καλά για εσάς στην κρεβατοκάμαρα, αυτό πιθανότατα θα φιλτράρει και σε άλλους τομείς της σχέσης σας. Τα παντρεμένα ζευγάρια που είναι αγαπημένα, αλλά και τα ανύπαντρα που έχουν καλή σχέση, είναι πιο υγιή. Ζουν περισσότερο, και οι καλές σχέσεις τους προστατεύουν από μια ποικιλία ασθενειών».

Οι ορμόνες της χαράς και της ευτυχίας

#MakeLoveNotWar

Οι πληροφορίες των ερευνών είναι από άρθρο του Reader’s Digest.

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα