Το Bike Friendly Hotels είναι ένα δίκτυο από επιλεγμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Ξεχωρίζουν για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τους, την προσήλωση τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την αφοσίωση τους στην εξυπηρέτηση του τουρίστα-ποδηλάτη.

Τι είναι το σήμα Bike Friendly; Ή αλλιώς «φιλικά στον ποδηλάτη» ξενοδοχεία.

Το Σήμα «Bike Friendly» είναι μία πρωτοβουλία της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία έχει ως σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικεύεται σε υπηρεσίες ανάπτυξης του αειφόρου και βιώσιμου τουρισμού.

Το 2017 ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπτυξης ενός δικτύου ξενοδοχείων/Δήμων/τουριστικών προορισμών φιλικών προς τους επισκέπτες – ποδηλάτες. Παράλληλα, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα ήθελαν να περιηγηθούν σε περιοχές της Ελλάδας  με ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης ή να κάνουν κοντινές εκδρομές με αυτό στη διάρκεια των διακοπών τους.

Πού απονέμεται το σήμα;

Η διαδικασία για την απόκτηση του σήματος είναι αρκετά απλή. Το σήμα απονέμεται στα ξενοδοχεία/Δήμους/τουριστικούς προορισμούς που πληρούν κάποια βασικά κριτήρια, βάσει διεθνών προδιαγραφών. Παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής πιο εξειδικευμένων παροχών για την ποδηλατική εμπειρία του επισκέπτη (π.χ. ενοικίαση/πώληση, τεχνική υποστήριξη/επισκευή, διοργάνωση ποδηλατικών εκδρομών κλπ). Επιπρόσθετα, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να κάνουν τη διαμονή του όσο το δυνατόν πιο άνετη.

Τι κάνει η ΝΑΤΤΟΥΡ και πώς ξεκίνησε η δημιουργία του δικτύου;

Η ΝΑΤΤΟΥΡ προωθεί και αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στον ποδηλατικό τουρισμό. Άλλες μορφές τουρισμού που υποστηρίζει είναι  o οικοτουρισμός, ο φυσιολατρικός, ο περιπατητικός, ο αθλητικός και  ο ηλεκτρονικός τουρισμός.

Το έναυσμα ξεκίνησε από την αυξανόμενη ζήτηση των επισκεπτών για ήπια τουριστικά προϊόντα, κι έτσι «γεννήθηκε» το δίκτυο Bike Friendly Hotels. Το δίκτυο αυτό, αποτελεί το πρώτο project της εταιρίας και η ανάπτυξη του γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.). Το Project υποστηρίζεται από την Εταιρεία Travel Media Applications, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας αποκλειστικά στην τουριστική βιομηχανία, αξιοποιώντας την τεχνολογία σε διαδικτυακές εφαρμογές.

Εδώ θα δεις τον χάρτη με τα πιστοποιημένα καταλύματα της Ελλάδας με το σήμα “Bike Friendly Hotel” καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε ένα ξεχωριστά. Θα βρεις επίσης, ποδηλατικές διαδρομές σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που υπάρχει πιστοποιημένο κατάλυμα για να σχεδιάσεις τις εξορμήσεις σου όλες τις εποχές του χρόνου.

Αγροτουρισμός: Τι είναι και γιατί μας ενδιαφέρει