Δημοφιλής στόχος γυμναστικής: να περπατάς 10.000 βήματα την ημέρα!

Θα μου πεις τώρα δεν γίνεται αυτό, δεν έχω πάντα τόσο χρόνο και τόση ενέργεια. Σωστά. Οι έρευνες έχουν δείξει πως το Α και το Ω της φυσικής κατάστασης είναι να περπατάς, και πως όσα περισσότερα βήματα κάνεις την ημέρα, τόσο το καλύτερο.

Είτε με 10.000 βήματα ή οποιονδήποτε άλλον αριθμό που παρουσιάζει μια πρόκληση στον οργανισμό σου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακινήσεις τον εαυτό σου να κινηθεί περισσότερο και να διακόψει το χρόνο που περνά καθισμένος.

Ως αποτέλεσμα… μπορεί να έχει τεράστια επίδραση σε σχεδόν κάθε μέρος του σώματός σου.

Είμαι άνθρωπος του περπατήματος και γενικά της κίνησης, οπότε πίστεψε με τα οφέλη είναι πραγματικά πολλά. Το σώμα μου αλλάζει τόσο πολύ αν για ένα διάστημα για τον χ ψ λόγο δεν περπατήσω και δεν κινηθώ τακτικά.

Εδώ είναι 10 από τα πιο θετικά αποτελέσματα που μπορείς να περιμένεις από τα 10.000 βήματα την ημέρα.

  1. Ενισχύεται η υγεία της καρδιάς σου

Η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στην αύξηση της ποσότητας οξυγονωμένου αίματος που αποστέλλεται στους μύες σου. Όσο πιο fit είσαι (σε καλή φυσική κατάσταση), τόσο πιο εύκολα συμβαίνει αυτό και το αντίστροφο.

10 τρόποι να ενισχύσεις την καρδιά σου ~ Τι δείχνουν οι έρευνες

  1. Ενισχύονται οι πνεύμονές σου

Η κίνηση κάθε μέρα βοηθά στην ενίσχυση των πνευμόνων και των γύρω μυών σου. Καθώς ο ρυθμός και ο όγκος του οξυγόνου που εισπνέεις αυξάνεται, το ίδιο κάνει και η ικανότητα του σώματός σου να το χρησιμοποιεί αποτελεσματικά.

  1. Βελτιώνεται η συγκέντρωσή σου

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την απελευθέρωση ορμονών που είναι υπεύθυνες για να αισθάνεσαι καλά (όπως οι ενδορφίνες) και επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα τη βελτιωμένη γνωστική λειτουργία. Όχι μόνο αισθάνεσαι λιγότερο αγχωμένος και ανήσυχος όταν κινείσαι τακτικά, αλλά εργάζεσαι και για τη βελτίωση της δημιουργικότητας, της παραγωγικότητας και της συγκέντρωσής σου.

11 tips για να γυμνάσεις τον εγκέφαλο σου

  1. Ενισχύονται τα οστά σου

Η σωματική δραστηριότητα (ιδιαίτερα οι ασκήσεις με βάρη) δίνει επιπλέον “άγχος” στα οστά σου, γεγονός που βοηθά στη βελτίωση της πυκνότητάς τους και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή. Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι υπέροχοι τρόποι για να συμβεί αυτό.

  1. Χτίζονται οι μύες σου

Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα οδηγεί σε αυξημένη μυϊκή ανάπτυξη και δύναμη. Και αυτά με τη σειρά τους, φέρνουν ενέργεια, αντοχή και ευεξία.

  1. Βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα

Όταν είσαι σωματικά ενεργός, οι μύες σου χρησιμοποιούν περισσότερη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος σου. Η δραστηριότητα βοηθά επίσης την ινσουλίνη στο σώμα σου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

  1. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για την πρόληψη και τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αν περπατάς καθημερινά κάμποσα βήματα, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσκαμψίας των αγγείων σου, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει πιο ελεύθερα.

  1. Καλύτερη ευελιξία

Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη βελτίωση της ευελιξίας σου (ελαστικότητα και ευκαμψία), η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και μειώνει επίσης τους πόνους που αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Αυξάνονται τα επίπεδα της ενέργειας

Η σωματική δραστηριότητα –και ειδικά το περπάτημα- είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας και να καταπολεμήσεις την κόπωση, καθώς ενισχύει την καρδιά και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

  1. Βελτιώνεται η διάθεσή σου

Η σωματική δραστηριότητα ενεργοποιεί την απελευθέρωση βασικών νευροδιαβιβαστών όπως οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίοι παίζουν βασικούς ρόλους στον έλεγχο της διάθεσης. Όταν παρουσιάζονται κρίσεις άγχους ή κατάθλιψης, είναι επειδή δεν λειτουργούν σωστά αυτοί οι νευροδιαβιβαστές.

Ένας επιπλέον λόγος για να περπατάς: ομορφαίνει!!!

Στην πραγματικότητα, αν απαριθμήσεις τους λόγους που έχεις για να περπατάς τακτικά, είναι περισσότεροι από πολλοί. 

Να θυμάσαι κάτι…

Όλα τα είδη γυμναστικής και αθλητικής δραστηριότητας, έχουν τον ίδιο σκοπό: ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ!

Γι’ αυτό ακούς όλους τους γιατρούς -και κυρίως παθολόγους, καρδιολόγους και ορθοπαιδικούς- να λένε “να περπατάς”. Τώρα, αν μπορείς και περπατάς σε περιβάλλον μέσα στη φύση,  τότε τα οφέλη σου διπλασιάζονται γιατί δύο ώρες την εβδομάδα στη φύση καλυτερεύουν την υγεία μας.

Δες εδώ:

Τι να φάω μετά την προπόνηση – Πλήρης οδηγός

Βρες χρόνο για άθληση – Tips για να τη βάλεις εύκολα στη ζωή σου

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μάθουμε να τρώμε σωστά και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα