Συνέδριο Αρωματικών Φυτών και Μανιταριών στην Κοζάνη

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η Κοζάνη θα γίνει το επίκεντρο των αρωματικών φυτών. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Ε.Β.Ε Κοζάνης διοργανώνει την 2η Έκθεση – Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών στις 29 και 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων Κοζάνης, όπως και πέρσι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Πρόκειται για το 2ο Συνέδριο Αρωματικών Φυτών που διοργανώνεται

Πέρσι παρευρεθήκαμε στο 1ο Συνέδριο και η αλήθεια είναι ότι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα θέματα που αναλύθηκαν και πέρσι, όπως κι αυτά που υπάρχουν στην ατζέντα για φέτος, πολλά και ενδιαφέροντα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Όταν έχεις μόλις πληροφορηθεί ότι η Ελλάδα με τα 3.600 είδη αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, εισάγει σημαντικές ποσότητες από τη Γερμανία που έχει μετά βίας 8 και από την Αγγλία που έχει με το ζόρι 6 και σκέφτεσαι ότι ευτυχώς είχε ελληνικό ήλιο σήμερα στην Κοζάνη… Κατά τα άλλα όλα αισιόδοξα σήμερα! #votanistas #συνεδριο #αρωματικα #φαρμακευτικα #φυτά

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Kavakopoulou (@christina_kavakopoulou_v) στις

Στόχος της Έκθεσης είναι η ανάδειξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, όσο και των μανιταριών, καθώς και η χρησιμότητά τους για την ανθρώπινη διατροφή, την υγεία και την ευεξία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι νέες καλλιέργειες και καινοτόμες παραγωγές, ενώ θα λάβουν χώρα και εκδηλώσεις γαστρονομίας, όπως και παρουσιάσεις νέων προϊόντων.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει θεματικές συζητήσεις 5 Ενοτήτων και θα περιλαμβάνει και B2B συναντήσεις. Θα συζητηθούν τα θέματα της βιοποικιλότητας και της αξίας των φυτών της Δυτικής Μακεδονίας, θα αναλυθεί η εγχώρια και η διεθνής αγορά καθώς και οι τρόποι προσέγγισης νέων αγορών στην ΕΕ, οι τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα πιστοποιήσεων και εγκρίσεων βιολογικών προϊόντων.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα ανοίξει μια συζήτηση για συνέργειες με τον κλάδο του τουρισμού και θα αναλυθούν και ευρύτερες επιχειρηματικές τάσεις στο πεδίο των ΑΦΦ.

Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί και θα μεταδίδουμε το κλίμα και τα αγροτικά νέα τόσο μέσα από το λογαριασμό μας στο instagram όσο και με αρθρογραφία που θα ακολουθήσει.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στην Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, στο τηλέφωνο 2461052627 και στην Ε.Β.Ε. Κοζάνης, στο τηλέφωνο 2461041693

Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι 10:00 – 22:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.