Το πρόγραμμα “Αγροανέλιξη” δίνει την ευκαιρία σε 12 επιχειρηματικές ιδέες να διακριθούν και να επιδοτηθούν

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο στηρίζει τον αγροδιατροφικό κλάδο και τους νέους που θέλουν να απασχοληθούν σε αυτόν, προσφέρει μέσω του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης και μικροχρηματοδότησης «Αγροανέλιξη» την ευκαιρία σε νέες επιχειρηματικές ιδέες με όραμα να λάβουν σάρκα και οστά.

Τι είναι ο επιταχυντής “Αγροανέλιξη”

Ο επιταχυντής “Αγροανέλιξη” είναι ένα πρόγραμμα που αφορά επιχειρηματικές ιδέες για προϊόντα ή υπηρεσίες. Στα πλαίσιά του θα πραγματοποιηθεί ένα εντατικό τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Αν είσαι και εσύ ιδιώτης ή έχεις επιχείρηση που δραστηριοποιείται στους τομείς της αγροδιατροφής, του αγροτουρισμού και της αγροτεχνολογίας, υπέβαλε την αίτηση σου έως και τις 22 Μαΐου, ώστε να διεκδικήσεις μεταξύ άλλων οικονομική ενίσχυση έως 13.000€ και καθοδήγηση για έναν χρόνο.

«Αγροανέλιξη»- Λεπτομέρειες προγράμματος

Μέσα από σύγχρονα εργαλεία κατάρτισης, επιχειρηματικής καθοδήγησης αλλά και παροχή μικροχρηματοδότησης, η «Αγροανέλιξη» έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει στήριξη στη νέα γενιά επιχειρηματιών της αγροδιατροφής, δημιουργώντας υπεραξία τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και για την αγροτική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω στην υλοποίηση και επικύρωση της ιδέας τους, με τη βοήθεια κορυφαίων μεντόρων και εμπειρογνωμόνων από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο και το δίκτυο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Στη συνέχεια και μετά από αξιολόγηση, θα επιλεχθούν οι 4 καλύτερες ιδέες στις οποίες θα δοθεί οικονομική ενίσχυση ύψους € 13.000 για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου και επιπλέον συμβουλευτική και καθοδήγηση για ένα χρόνο.

Αιτήσεις συμμετοχής στην «Αγροανέλιξη»

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη» θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους, εδώ.

Ποιους αφορά το πρόγραμμα του αγροδιατροφικού επιταχυντή;

Το πρόγραμμα αφορά ιδιώτες ή επιχειρήσεις που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προϊόντων, τους τομείς της διατροφής, αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού-αγροτουρισμού και της τεχνολογίας-αγροτεχνολογίας.

Συμμετέχοντες μπορούν να είναι όσοι δραστηριοποιούνται σε όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα (παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία αγροτικών προϊόντων, εφαρμογών περιλαμβανομένου των εφαρμογών Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας, αγροτουριστικές δραστηριότητες κ.α.).

Ποιο είναι το περιεχόμενο του προγράμματος αγροδιατροφικής επιτάχυνσης;

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Φάση 1η: Εκπαίδευση, Καθοδήγηση και Συμβουλευτική Υποστήριξη

Τα στελέχη του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», καθώς και ερευνητές αλλά και στελέχη της αγοράς, έρχονται σε επαφή με όλους τους συμμετέχοντες. Στόχος είναι η εκπαίδευση, η συμβουλευτική και η υποστήριξή τους τόσο σε πρακτικά όσο και θεωρητικά θέματα, για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος/υπηρεσίας τους αλλά και τη δικτύωση στην αγορά. Η διαδικασία γίνεται με εξ’αποστάσεως εργαστήρια κυρίως και οι γνώσεις εφαρμόζονται στην εκάστοτε επιχειρηματική ιδέα ως εργασίες – επιμέρους εφαρμογές, οι οποίες κατατίθενται στο τέλος της 1ης φάσης και πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία στρατηγικής, καινοτομίας, ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος κ.ά. Οι εργασίες αυτές αξιολογούνται από κριτική επιτροπή συνυπολογίζοντας την πρόοδο του κάθε συμμετέχοντα συνολικά. Η κριτική επιτροπή επιλέγει 4 από τις 12 συνολικά συμμετοχές για την επόμενη φάση.

Φάση 2η: Μικροχρηματοδότηση και Συμβουλευτική Υποστήριξη

Οι 4 συμμετοχές θα λάβουν έως 13.000€ ως επιχορήγηση-δωρεά για την υλοποίηση του πλάνου τους. Η καταβολή γίνεται τμηματικά προς τους προμηθευτές των συμμετεχόντων και εντός 5 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης.

Πόσο διαρκεί το πρόγραμμα επιτάχυνσης;

Η διάρκεια του προγράμματος αγροδιατροφικού επιταχυντή είναι περίπου 15 μήνες, με την 1η φάση να διαρκεί ένα 3μηνο. Η συμβουλευτική από μέντορες και εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγροδιατροφής παρέχεται καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα αγροδιατροφικού επιταχυντή  γίνεται ηλεκτρονικά και οι υποψήφιοι αξιολογούνται με βάση τις απαντήσεις τους στο σχετικό ερωτηματολόγιο αλλά και έπειτα από διαδικασία συνέντευξης.

Παράλληλα με την ηλεκτρονική αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 22 Μαϊου και μια παρουσίαση για το προϊόν ή την υπηρεσία τους σε αρχείο powerpoint (μέχρι 15 slides)  καθώς και τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (αν υπάρχουν) στο email info@generationag.org, με ενδεικτικό τίτλο “Αίτηση για αγροδιατροφικό επιταχυντή”.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Διάβασε ακόμα: Ένα χειροκρότημα για όσους Μένουμε Χωράφι

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα