Μια παιδική ανάμνηση, μια οικογενειακή συνήθεια που εξελίχθηκε, και στη σκέψη του Χριστόδουλου Βηλαρά γεννήθηκε μια ιδέα που κάνει το γύρο του κόσμου και μεταφέρει τα προϊόντα του ακόμα και στις πιο δύσκολες αγορές. Το «βελούδινο» κλωναράκι από το τσάι του βουνού, που συνοδεύει τα μυρωδάτα βότανα του, αποτελεί τη δική του ελληνική πατέντα που έχει κατακτήσει τις αγορές του κόσμου.

Βελούδινο κλωνάρι – Πώς γεννήθηκε η ιδέα

«Ζητούσε ο (ιερέας) πατέρας μου να ανακατέψουμε το τσάι του, που ήταν το καθημερινό του ρόφημα χειμώνα-καλοκαίρι. Δηλαδή να πιάσουμε τα κλωνάρια τσάι που περίσσευαν και να τα αναδεύσουμε, να τα στροβιλίσουμε στο ζεστό νερό», εκμυστηρεύεται στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιδιοκτήτης εταιρείας με βότανα, Χριστόδουλος Βηλαράς και εξομολογείται πως αυτή η καθημερινή συνήθεια των παιδικών του χρόνων αποτελεί σήμερα το πιο δυνατό στοιχείο της εταιρείας του, που έχει έδρα τον Βόλο. Σήμερα το προϊόν του, ένα κλαράκι που αντικαθιστά το σχοινάκι που συγκρατεί το φακελάκι με τα βότανα, έχει γίνει περιζήτητο.

«Η όραση υπήρχε, η όσφρηση υπήρχε, η γεύση υπήρχε… αλλά φύση δεν υπήρχε. Αλλά πώς να συμπεριλάβουμε την αφή; Πώς να αγγίξεις τη φύση, αλλά επιπλέον να έχεις την ίδια ποσότητα (με ακρίβεια δεκάτου του γραμμαρίου) ώστε και η γεύση και η δράση να είναι η επιθυμητή; Για εμάς ήταν απαίτηση να αγγίξουμε τη φύση και αυτό έγινε με την προσθήκη του κλωναριού», υπογραμμίζει ο κ. Βηλαράς, τονίζοντας ότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι βιολογικά.

“Χρησιμοποιήσαμε το κλαδάκι αντί για το σχοινάκι (πατέντα του 1934, το σχοινάκι, πατέντα του 2017 το κλαδάκι) που συγκρατεί το φακελάκι με τα βότανα και αυτό μας διαφοροποίησε από όλους τους υπόλοιπους.”

Οι αντιδράσεις του κόσμου κυρίως στις χώρες του εξωτερικού είναι εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα όπως περιγράφει ο ίδιος, στην πρώτη  έκθεση που συμμετείχαν με το κλωναράκι, υποψήφιος πελάτης του, στην Αυστρία του είπε ότι «ανατρίχιασε όταν κατάλαβε ότι ήταν πραγματικό βότανο αυτό που άγγιζε».

Έτσι το βελούδινο κλωνάρι από το τσάι του βουνού κάνει τον γύρο του κόσμου!

Δες εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

Πηγή: amna.gr

Διάβασε ακόμη: Τσάι του βουνού: 6 σπουδαία είδη που φυτρώνουν στην Ελλάδα

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα