Ποια είναι μερικά από τα πιο γνωστά προσαρμογόνα βότανα που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου;

Τα προσαρμογόνα βότανα χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπεία για την απαιτούμενη σταθεροποίηση των φυσιολογικών διεργασιών και την προώθηση της ομοιόστασης. Προσαρμόζονται στις απαιτούμενες ανάγκες του οργανισμού και βοηθούν στην ισορροπία, την αποκατάσταση και την προστασία του.

Μας βοηθάνε να καταπολεμήσουμε το άγχος και το στρες με φυσικούς τρόπους.

Ας δούμε 9+1 γνωστά προσαρμογόνα βότανα

  1. Τζίνσεγκ (ασιατικό τζίνσενγκ Panax Ginseng)

Θεωρείται το πιο ισχυρό και το πιο γνωστό προσαρμογόνο με πολλά οφέλη. Βελτιώνει τις νοητική διαύγεια και αυξάνει την αντοχή ενάντια στο στρες. Έχει επίσης, αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες και μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου. Ανακουφίζει από κούραση και πονοκεφάλους και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Ινδικός Βασιλικός (Tulsi)

Στην Ινδία είναι γνωστός ως ελιξίριο ζωής. Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι ισοδυναμεί με σύγχρονα παυσίπονα. Βοηθάει στη μείωση του άγχους και των πονοκεφάλων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Ροδιόλα (Rhodiola)

Εμποδίζει την κόπωση που σχετίζεται με το ψυχικό και σωματικό στρες, βελτιώνει τη διάθεση και ανακουφίζει από την κατάθλιψη. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ασία και την Σκανδιναβία, ενώ θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους κοσμοναύτες, αθλητές και στρατιωτικό προσωπικό.

  1. Ασβαγκάντα (ινδικό Τζίνσεγκ)

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αρχαία βότανα στην ινδική ιατρική. Ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακουφίζει από το άγχος. Βοηθάει στη σταθεροποίηση της διάθεσης, ενώ υποστηρίζει τη σωματική και συναισθηματική ευεξία.

  1. Μανιτάρια cordycep

Θεωρείται το Τζίνσεγκ των μανιταριών με αντιοξειδωτικές και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και τη μείωση του στρες.

  1. Γανόδερμα (Reishi)

Είναι «το μανιτάρι της αθανασίας» και «ο βασιλιάς των βοτάνων» των Κινέζων. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία προσαρμογόνα μανιτάρια με εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση. Καταπολεμά τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, εξασφαλίζοντας μακροζωία, ενέργεια και αποτοξίνωση.

  1. Σισάνδρα (Wu Wei Zhi)

Θεωρείται ένα από τα 50 θεμελιώδη βότανα της κινέζικης ιατρικής. Είναι τονωτικό με τεκμηριωμένα μεγάλα οφέλη για την προστασία του ήπατος.

  1. Ρίζα του αστράγαλου του μεμβρανώδη (Astragalus)

Χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει τις επιπτώσεις του στρες. Έχει πολλά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και το συκώτι.

  1. Μάκα

Είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την μείωση της κόπωσης, την ενίσχυση της ενέργειας, της λίμπιντο και της αντοχής.

  1. Ελευθερόκοκκος (Siberian Ginseng)

Τονώνει τον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό και τη βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας και διαύγειας. Μειώνει την αρνητική επίδραση του σεξ και αυξάνει την άμυνα του οργανισμού.

Τα προσαρμογόνα βότανα αποτελούν μία μοναδική κατηγορία φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που βοηθούν στην ισορροπία, την αποκατάσταση και την προστασία του οργανισμού. Παίρνουν το όνομα τους από την ιδιότητα που έχουν να «προσαρμόζονται» στις υπάρχουσες ανάγκες του οργανισμού, ενισχύοντας τα επίπεδα αντοχής.

8+1 βότανα για αθλητές