Πώς να γίνεις γυναίκα επιχειρηματίας και μάλιστα στην επαρχία

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λαμία μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο How Do You Become a Female Entrepreneur.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πρωτότυπο χώρο του Studio Project Photography και κατάφερε να προσελκύσει γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των ιδιοτήτων, ενώ είχε διαδραστική μορφή επιτρέποντας να αναπτυχθούν οι προβληματισμοί των γυναικών που παρευρέθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε με πρωτοβουλία των The Bridge Hub και Orange Grove, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. (U.S. EMBASSY ATHENS) και της Πρεσβείας της Ολλανδίας (Embassy of the Netherlands in Greece).

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης συζητήθηκαν success stories γυναικείας επιχειρηματικότητας στην επαρχία ενώ εκπρόσωποι του Orange Grove και των Πρεσβειών των Η.Π.Α. και της Ολλανδίας παρουσίασαν δράσεις που υλοποιούν για τη στήριξη επιχειρηματικών ιδεών και την εξέλιξή τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες μαζί με τους συν-διοργανωτές συζήτησαν και ανέπτυξαν ιδέες, μεθόδους και εργαλεία στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην επαρχία.

Ενδιαφέρον είναι ότι θα ακολουθήσει και συνέχεια με δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε αν κι εσύ έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις ή αν θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση και πιστεύεις ότι σου λείπουν βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες, παρακολούθησε το θέμα μαζί μας.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην επαρχία

Το να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας και μάλιστα στην επαρχία είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία κι αυτό το ξέρουμε όλες εμείς που επιχειρούμε σε ένα αφιλόξενο θα μου επιτρέψετε να πω περιβάλλον. Γι’ αυτό αγαπάμε αυτές τις δράσεις που στόχο έχουν να ανοίξουν το κεφάλαιο αυτό και θα επιδιώκουμε πάντα την προβολή τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες Bridge Hub στο www.bridgehub.org και Orange Grove στο www.orangegrove.eu, και να ενημερωθείτε για τις δράσεις της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο www.facebook.com/USEmbassyAthens/ και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στο www.facebook.com/NLembassyAthens/