Μπορεί η Νάουσα να είναι γνωστή για τα χιονοδρομικά της κέντρα, το ξινόμαυρο και την παράδοση, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο δήμος ρίχνει στη «μάχη» της προσέλκυσης τουριστών τις παραμυθένιες αλλά άγνωστες για πολλούς βάθρες του Βερμίου σε συνδυασμό με τα περιπατητικά μονοπάτια.

Σε μια περίοδο που όπως φαίνεται η πανδημία του νέου κορονοϊού οδηγεί τους ανθρώπους σε εξορμήσεις στη φύση και στους ανοιχτούς χώρους, ο δήμος Νάουσας επενδύει, με στοχευμένες δράσεις, στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Όπως αναφέρει και ο δήμαρχος της Νάουσας Νίκος Καρανικόλας, «ήδη από το καλοκαίρι φάνηκε η επιλογή του κόσμου να βρίσκεται κοντά στη φύση κι αυτό τόνωσε την κίνηση της περιοχής, παρά τις αντίξοες συνθήκες». (Δύο ώρες την εβδομάδα στη φύση καλυτερεύουν την υγεία μας)

Νάουσα: Οι βάθρες και τα μονοπάτια της προσελκύουν τους τουρίστες

Ανοίγουν τα μονοπάτια του Βερμίου

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με τη συνδρομή εθελοντών, περιπατητών, της δασικής υπηρεσίας και αθλητικών σωματείων, ο δήμος προχωρά στη διάνοιξη και σήμανση των μονοπατιών του Βερμίου και την τοποθέτηση πινακίδων με χρήσιμες πληροφορίες. Ειδικότερα, μετά τον καθαρισμό που είχε προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη η διάνοιξη και η σήμανσή τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση έντυπων και ψηφιακών χαρτών.

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα από τα μονοπάτια είναι περιπατητικά και ορισμένα απ’ αυτά θα είναι μεικτά για περίπατο και ποδηλασία

Μοναδική θέα και φυσική ομορφιά

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Βερμίου με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, το καθαρό περιβάλλον και τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα από τα μονοπάτια καταλήγουν στις κορυφές του Βερμίου προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδική θέα και εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

«Οι βάθρες της Μεταμόρφωσης είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς σημείο και ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Τα γκρουπ που τις επισκέπτονται είναι της τάξεως των 15 με 20 ατόμων. Με τη διάνοιξη των μονοπατιών θα ενώσουμε όλα τα ενδιαφέροντα τοπόσημα και θα κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση σ’ αυτά και θα τα αναδείξουμε. Το βασικό δίκτυο θα είναι έτοιμο του χρόνου. Συνολικά είναι πολλά χιλιόμετρα διαδρομών με διαφορετικές κλίσεις που θα ενώνουν για παράδειγμα τον Άγιο Νικόλαο με τα Τρία-Πέντε Πηγάδια, τα Μοναστήρια κτλ. Συγχρόνως θα αναπτυχθούν και υποδομές που θα κάνουν τις διαδρομές πιο σύγχρονες», σημείωσε ο δήμαρχος.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Διάβασε ακόμη:

Βόρεια Ελλάδα: Θρησκευτικός προορισμός και προσκύνημα για χιλιάδες τουρίστες

Μετέωρα: Θρησκευτικός προορισμός και σπάνια αρχιτεκτονική που προκαλεί δέος

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα