Σε προηγούμενο άρθρο μας, μιλήσαμε για τις ηχογραφήσεις των επιστημόνων που αποκαλύπτουν ότι τα φυτά μιλάνε. Εδώ θα αναφερθούμε σε σχετικό σεμινάριο, στο οποίο τα δέντρα “μιλάνε” και “τραγουδάνε”.

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη βιοδυναμική καλλιέργεια διαφόρων δενδροειδών, λαχανικών, φρούτων, όπως και της ελιάς, με ομιλητές και προσκεκλημένους Έλληνες, Γερμανούς και Βραζιλιάνους ερευνητές πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Χαλκιδική, όπου παρουσιάστηκαν οι τεχνικές και οι αρχές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια της ελιάς στη Χαλκιδική και τις ασθένειες που προκαλούνται, επιστήμονας από τη Βραζιλία, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει έρευνα στην περιοχή, ανέφερε ότι οι ασθένειες στην καλλιέργεια της ελιάς, όπως π.χ. ο δάκος, έχουν εμφανιστεί γιατί έχει γίνει η επιλογή της μονοκαλλιέργειας και για τον λόγο αυτόν εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στους ελαιώνες θα πρέπει να συντρέχουν και άλλες καλλιέργειες που δεν θα προσελκύουν ασθένειες και δεν θα κάνουν ζημιά στα ελαιόδεντρα.

Όπως τόνισε η Ελένη Ζώτου που διατηρεί τους βιολογικούς ελαιώνες της Golden Tree Bio Organic Kalyves Chalkidikis, στην ημερίδα παρουσιάστηκαν ουσιαστικά οι αρχές και οι θεωρίες για τους μικροοργανισμούς που θωρακίζουν τις ρίζες των δέντρων, οι τεχνικές του κομπόστ κλπ.

Μια ειδική πατενταρισμένη συσκευή

Από τις ιδιαίτερες στιγμές του σεμιναρίου, ωστόσο, ήταν η παρουσίαση μιας ειδικής πατενταρισμένης συσκευής που βασίζεται στις αρχές ενέργειας της τεχνολογίας Tesla, η οποία παράγει ήχο (μουσική) από διάφορες καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και της ελιάς. Η συσκευή διαθέτει υποδοχείς που εφαρμόζονται στα φύλλα ενός δέντρου ή φυτού, αλλά και στο έδαφος, όπου ουσιαστικά συλλαμβάνεται η ενέργεια και αποδίδεται με τη μορφή του ήχου. Η εφαρμογή έγινε στον βιολογικό ελαιώνα της Ελένης Ζώτου.

Κάθε φυσικός οργανισμός παράγει ενέργεια

«Ο Βραζιλιάνος ερευνητής που την κατασκεύασε ήθελε να μας αποδείξει ότι κάθε φυσικός οργανισμός παράγει ενέργεια, η οποία και μετριέται μέσω της συσκευής. Ήταν πραγματικά μια συγκινητική εμπειρία να ακούς τα αγαπημένα σου δέντρα να τραγουδάνε», επισημαίνει η κα Ζώτου. Σύμφωνα με την ίδια, τα δέντρα που μετρήθηκαν, τα οποία ήταν σε νεαρή ηλικία, έβγαζαν περισσότερο παιδικό και ζωηρό ήχο, ενώ στις δικές της ελιές, που είναι αιωνόβιες, ο ήχος ήταν αργόσυρτος και ήρεμος.

Πηγή: ypaithros.gr

Διάβασε ακόμη: “Η ελαιοκομία είναι υπερμαραθώνιος”, δηλώνει ελαιοπαραγωγός με μοναδικό ρεκόρ

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα