Η Μήλος, το ελληνικό νησί με τη φυσική και πολύ γραφική ομορφιά της, βρίσκεται στα δέκα κορυφαία νησιά του κόσμου για το CNN. Μαγεύει άλλωστε, κάθε ταξιδιώτη στο πέρασμα του!

Και εμείς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό.

Η Jen Rose Smith, η συντάκτρια του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο CNN travel, δίνει την κορυφή της λίστας της στη Μήλο και κάνει ιδιαίτερο λόγο για «τα λευκά σπίτια του νησιού με τις μπλε πόρτες που στολίζουν την ακτογραμμή του διάσημου νησιού, στο οποίο το 1820 ανακαλύφθηκε το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου».

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων έχει κερδίσει τις καρδιές των επισκεπτών ανά τον κόσμο, με ιδιαίτερες αναφορές για τις καταπληκτικές σπηλιές στο Κλέφτικο, τις κατάλευκες αμμουδιές και τα ζαφειρένια νερά της. Επιπλέον, την υπέροχη θέα, τα ανοιχτόχρωμα βράχια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, την πεζοπορία στους ηφαιστειακούς κρατήρες. Και φυσικά για τις τοπικές νοστιμιές που γεύονται οι επισκέπτες μαζί με ούζο και φρέσκα θαλασσινά σε παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα.

Η Μήλος, ένα στολίδι στο Αιγαίο Πέλαγος!

Ποια είναι τα υπόλοιπα εννιά νησιά στη λίστα με τα ομορφότερα του κόσμου;

  1. Bartolomé (Ισημερινός)
  2. Fregate (Σεϊχέλες)
  3. Αγία Λουκία (Μικρές Αντίλλες)
  4. Jura (Σκωτία)
  5. Komodo (Ινδονησία)
  6. Senja (Νορβηγία)
  7. Moorea (Γαλλική Πολυνησία)
  8. Palawan (Φιλιππίνες)
  9. Kaua’i (Ηνωμένες Πολιτείες)

Από τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure», η Μήλος ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (Best Island of Europe) για το 2019. Στην κορυφαία 15άδα της κατηγορίας βρίσκεται 2η η Κρήτη, 4η η Πάρος και 5η η Σαντορίνη, αναφέροντας τα και ως τα πιο δημοφιλή νησιά σε όλη την υφήλιο.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνει: «Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή».

Η χώρα μας λοιπόν, κυριαρχεί στην κατηγορία των ομορφότερων νησιών.

Η Μήλος είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης, ένας ελληνικός θησαυρός. Όμως οι επισκέπτες της εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς…

Αρωματικά φυτά και βότανα των Κυκλάδων