Το να αλλάξεις τον κόσμο είναι ένα φαινομενικά αδύνατο έργο, αλλά η αλλαγή ξεκινά μικρή, από ένα άτομο κάθε φορά.

Το να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο είναι ήδη η αρχή της αλλαγής. Και αν δεις πως κάτι καταφέρνεις, πάρε μαζί σου ακόμη ένα άτομο να αλλάξει κι εκείνος τον κόσμο. Έτσι θα είστε ήδη δύο!

  1. Άλλαξε τον κόσμο κάνοντας τη δύσκολη δουλειά για κάποιον άλλο

Ο καθένας έχει καθημερινά καθήκοντα που πρέπει να κάνει. Άλλα τα βαριέται περισσότερο, άλλα τα σιχαίνεται και άλλα μπορεί να τα φοβάται. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνουν.

Σκέψου μια εργασία που “μισεί” το αγαπημένο σου πρόσωπο και κάνε τη γι’ αυτόν!

Αυτό μπορεί να είναι μια δουλειά νοικοκυριού, μια εξωτερική δουλειά, η πληρωμή λογαριασμού, τα ψώνια ή ακόμα και βοήθεια στη δουλειά του. Οτιδήποτε.

  1. Άλλαξε τον κόσμο ξεκινώντας μια συνομιλία με κάποιον

Είτε είσαι εσωστρεφής είτε εξωστρεφής, η καλή συνομιλία που σε συνδέει με κάποιον είναι υπέροχη. Επομένως, προσπάθησε να συνομιλήσεις με κάποιον που συνήθως δεν θα το κάνατε. Μπορεί να είναι ένα ηλικιωμένο άτομο ή κάποιος που χρειάζεται κάποια υποστήριξη σε μια δύσκολη περίοδο. Εάν αυτό σε αγχώνει ή σε κάνει νευρικό, μίλα με έναν φίλο με τον οποίο δεν έχεις μιλήσει για λίγο καιρό.

Όποιον κι αν επιλέξεις, η ουσιαστική συνομιλία μπορεί να δημιουργήσει νέες συνδέσεις ή να ενισχύσει τις παλιές. Όπως με όλες τις πράξεις καλοσύνης, αυτό ωφελεί τόσο εσένα όσο και το άλλο άτομο.

  1. Άλλαξε τον κόσμο βοηθώντας έναν άγνωστο

Να γνωρίζεις το περιβάλλον σου. Αν δεις κάτι, κάνε κάτι. Πάρα πολλές φορές παρατηρούμε ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια και απλά συνεχίζουμε να περπατάμε.

Αυτήν τη φορά, βοήθησε τον!

Κράτησε την πόρτα σε έναν ξένο να περάσει αν δεν μπορεί να το κάνει ή κέρασε του ένα φλιτζάνι τσάι. Θα κάνεις την ημέρα αυτού του ατόμου λίγο πιο φωτεινή.

  1. Άλλαξε τον κόσμο μοιράζοντας τα ταλέντα σου!

Είτε το ταλέντο σου είναι να τραγουδάς, ή να δίνεις καλές συμβουλές ή μαθήματα χούλα χουπ, ή να μαγειρεύεις ή να τρως χοτ-ντογκ πολύ γρήγορα… το ταλέντο σου προορίζεται να μοιράζεται!

Μπορεί να μην πιστεύεις ότι το ταλέντο σου είναι τόσο ενδιαφέρον, αλλά επανάλαβε μετά από μένα: Το ταλέντο σου κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

  1. Άλλαξε τον κόσμο χάνοντας τον εαυτό σου σε αυτό που αγαπάς

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι (αυτό δεν είναι δική σου δουλειά) και να αγκαλιάσεις αυτό που αγαπάς! Πέταξε τις αμφιβολίες σου, τους αντιληπτούς περιορισμούς και τις ανασφάλειες σου στον άνεμο και βούτηξε στα πάθη σου.

Σου έχω μιλήσει για τα λάθη. Εκείνα τα όμορφα λάθη. Αυτό που θέλεις να κάνεις κάν’ το καλά και πολύ, έτσι για την αλητεία. Κάν’ το πριν γίνει και αυτό σκόνη στον άνεμο…

Το να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μπορεί να είναι τόσο εύκολο. Ο καθένας μπορεί να το κάνει!

Ποιοι πιστεύεις πως είναι οι κανόνες της ζωής; Ρίξε μια ματιά…

#ΜιαΦοραΚιΕναΜπορω

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα