Υπόθεση: η διακόσμηση του σπιτιού με το στυλ της προσωπικότητας σου.

Κριτήριο: το ζώδιο σου.

Με λίγα λόγια… πες μου το ζώδιο σου να σου πω ποιο σπίτι είσαι!

Λοιπόν, μήπως είσαι…

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Κυριαρχούμενος από πρακτικότητα, ο Αιγόκερως έχει μια προσέγγιση για τη διακόσμηση σπιτιού, καθιστώντας το παραδοσιακό στυλ την καλύτερη επιλογή. Το πράσινο, το λευκό, το ναυτικό και το γκρι είναι παραδοσιακοί τόνοι που δημιουργούν διαχρονικά κομμάτια και συνδυάζονται καλά με τους πλούσιους κόκκους ξύλου που καθορίζουν τους χώρους του. Αντί να ακολουθήσει τις τάσεις, προτιμά να επενδύσει σε μερικά είδη χωρίς ηλικία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αντίκες και τα μοντέρνα έπιπλα του ’50.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Ο Υδροχόος, πρέπει να σπάσει τους κανόνες. Η εκκεντρότητα καθορίζει τη διακόσμηση του, με τον σχεδιασμό να προσανατολίζεται σε αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά αντί για αυτό που θεωρείται «σωστό». Ο σχεδιασμός του σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά ανακουφιστικά, χαλαρά σημεία στην ατμόσφαιρα.

Ήρεμες, γαλήνιες αποχρώσεις όπως μπλε και γκρι ρέουν μέσα από το χώρο του, με φανταστικά μοτίβα που μπορεί να δημιουργούν έναν άνετο χώρο. Αν είσαι Υδροχόος, ανακάτεψε έναν κομψό και μοντέρνο καναπέ, με vintage τόνους και αντίκες που μπορεί να μην είναι πρακτικές, αλλά θα σου χαρίζουν χαρά.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Ένα διαισθητικό, ελεύθερο πνεύμα, ο Ιχθείς απομακρύνεται από τους κανόνες διακόσμησης και αγκαλιάζει ένα πιο εκλεκτικό στιλ διακόσμησης σπιτιού. Δίνει προτεραιότητα στα γαλήνια χρώματα της θάλασσας και την απαλή απόχρωση λεβάντας, στολίζει με φυσικές ίνες και απολαμβάνει χώρους που προορίζονται για διασκέδαση. Η διακόσμηση του σπιτιού για τους Ιχθείς, πρέπει να πετύχει έναν χώρο τόσο φιλόξενο για τους επισκέπτες όσο και για την ηρεμία του ιδιοκτήτη.

Φυσικά χαλιά, λευκά σεντόνια, μεταξωτά μαξιλάρια και έναν γωνιακό καναπέ για ένα δωμάτιο με ροή. Οι Ιχθείς έχουν ένα όραμα άνεσης. Αυτό μπορεί να είναι ένα ράφι γεμάτο με εκλεκτής ποιότητας ευρήματα και έναν τοίχο γκαλερί με λουλούδια στα κουφώματα.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Ο Κριός ως ζώδιο της φωτιάς, θέλει στο σπίτι του να υπάρχει το σημάδι της πυρκαγιάς όπως η περιπέτεια στη ζωή, τα ταξίδια και η ενέργεια του. Ένας ισχυρός και τολμηρός κόκκινος τοίχος θα χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει δύναμη, ενώ ένας τοίχος γκαλερί θα αποκαλύψει οικείες πινελιές με εμπειρίες και μνήμες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που το αισθάνεται εκφραστικό.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Ένα σύμβολο που έχει τις ρίζες του στη γη, ο Ταύρος είναι σχεδιασμένος με φυσικά υλικά όπως το ρουστίκ ξύλο και η αλεξίπυρη πέτρα. Υπάρχει άφθονη βλάστηση που καλύπτει τα δωμάτιά του για να φέρει την αγάπη του για το περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού. Το εκλεπτυσμένο στυλ του συμπληρώνει τη γήινη πλευρά του, ωστόσο, τα καλοφτιαγμένα διαχρονικά κομμάτια και φρέσκα λουλούδια που διακοσμούν το τραπέζι της κουζίνας του είναι ύψιστης σημασίας.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Ο Δίδυμος αντιπροσωπεύει δύο διαφορετικές προσωπικότητες σε μία, με αποτέλεσμα μια διαρκώς μεταβαλλόμενη διάθεση που δημιουργεί δυαδικότητα στο ντεκόρ του σπιτιού του.

Όπως δηλαδή και στη ζωή του!

Ένα παράδειγμα ενός στυλ που μπορεί να επιλέξει ο Δίδυμος είναι το μοντέρνο αγροτόσπιτο, που συνδυάζει τα γυάλινα ντουλάπια και τους νεροχύτες πορσελάνης μιας παλιάς αγροικίας με μοντέρνο σχεδιασμό, όπως συσκευές χρωμίου και ανοιχτά ράφια. Το λαμπερό πορτοκαλί και το έντονο πράσινο δημιουργούν τα σημεία ενδιαφέροντος του.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Αυτό το ευαίσθητο ζώδιο του νερού, ζει για χαλαρωτικά χρώματα και χαλαρωτικές πινελιές στο σπίτι – ένα μέρος που χρησιμεύει ως όασή του, παρά την αφθονία του για καθημερινές περιπέτειες. Στενοχωρημένα ξύλα, γούνινα χαλιά, λευκοί τοίχοι, μπουκέτα από ανοιχτόχρωμα λουλούδια και δωμάτια που προορίζονται να φέρουν μαζί την οικογένεια για ένα χαλαρό και καθαρό περιβάλλον. Ο Καρκίνος τείνει να αποφεύγει τα έντονα, σκληρά ή αντίθετα χρώματα ή μοτίβα.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Με την επιθυμία να αγαπιέται και να θαυμάζεται, ο Λέων θα διακοσμήσει το σπίτι του για να μιμηθεί μια σκηνή, με θεατρικά κομμάτια όπως μάσκες ή κρεμαστές τοιχογραφίες και εκφραστικά αγάλματα. Το σπίτι του έχει την αίσθηση ενός κάστρου με τα περίπλοκα στρώματα της τέχνης και των θησαυρών του και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας χώρος γεμάτος με πολυτέλεια. Χρυσό, κίτρινο και μπορντό είναι τα χρώματα που λατρεύουν τα Λιοντάρια.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Αυτό το ζώδιο της Γης διέπεται από την έννοια της θεμελίωσης και της ίδρυσης, η οποία κάνει τον Παρθένο να δώσει προτεραιότητα σε έναν δημιουργικό χώρο για ανάγνωση, συγγραφή και εργασία. Χρειάζεται χρόνο για να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για κοινωνικές ρυθμίσεις και η διακόσμηση του αντικατοπτρίζει αυτό. Ήρεμοι γήινοι τόνοι, όπως μπεζ-γκρι, ώχρα και καθαρά λευκά είδη, βρίσκονται στο χώρο του. Το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση σεμνότητας και τάξης.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Η γοητευτική ενέργεια του Ζυγού, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη προσωπικότητά του, δημιουργεί στον χώρο μια αίσθηση καλωσορίσματος. Η διακόσμηση του ξεχωρίζει από αυτήν την καθαρή, αβίαστη κομψότητα με απαλό ροζ και γκρι, κομψά έπιπλα και ζεστά δάπεδα από σκληρό ξύλο. Οι Ζυγοί μοιάζουν με μοναδικά έπιπλα που είναι ανθεκτικά και γλυκά χωρίς να είναι πολύ βελούδινα. Όλα συναντιούνται με απρόσεκτο τρόπο, ποτέ δεν φαίνονται πολύ ακατάστατα ή πολύ τέλεια. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για το μοντέρνο στιλ της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Ο αινιγματικός χαρακτήρας του Σκορπιού δημιουργεί ένα σπίτι με εκλεπτυσμένο στιλ. Σε αντίθεση με τον επιβλητικό χώρο ενός Λέοντα ή τον εκλεκτισμό των Ιχθύων, προτιμά κλασικά, ουδέτερα έπιπλα και μινιμαλιστικές διακοσμήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που σίγουρα έχει αισθητή φλόγα, αλλά με έναν χαλαρό, δροσερό τρόπο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Η διακόσμηση του σπιτιού με βάση το ζώδιο σου

Η ζωντανή προσωπικότητα του Τοξότη δημιουργεί ένα σπίτι γεμάτο νομαδικά στοιχεία που θυμίζουν το μποέμικο στιλ. Ο ίδιος άλλωστε αντιπροσωπεύει το μποέμικο στυλ. Τα πάντα, από χαλιά έως παγκόσμιους χάρτες, τιρκουάζ μπιχλιμπίδια και διασκεδαστικά χαριτωμένα σημάδια δημιουργούν έναν ηλεκτρικό χώρο. Το να μπεις στο σπίτι του Τοξότη, θα σου προκαλέσει μια αίσθηση ελευθερίας, που μέσα από τα χρώματα και τα κομμάτια θα θέλεις να τα αγγίξεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Δες εδώ: 10 πράγματα που δεν πρέπει να έχει ο πάγκος της κουζίνας

Βασισμένο σε άρθρο και σε εικόνες του Reader’ s Digest.

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα