Όταν ξαπλώνεις για να ξεκουραστείς, θα πρέπει να βεβαιώσεις ότι βρίσκεσαι στην πιο άνετη θέση ύπνου για σένα.

Επειδή η άνεση προάγει τον καλό ύπνο

Μακροπρόθεσμα, το να ξαπλώνεις με τον ίδιο τρόπο κάθε βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε πόνους.

Η σημαντικότητα του καλού ύπνου

Ένας καλός ύπνος, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία μας. Συστήνεται να κοιμόμαστε 7-9 ώρες καθημερινά και χωρίς διακοπή. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορούν να επηρεάσουν τα φυσικά πρότυπα του ύπνου και να ταράξουν την ομαλότητα του. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται τώρα λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν και η ποιότητα του ύπνου είναι μειωμένη.

Δες εδώ: Πώς επηρεάζουν το σώμα και τον εγκέφαλο ο κακός και ο καλός ύπνος

Ποια είναι η καλύτερη θέση ύπνου για σένα;

Κάνε τις δοκιμές σου, μόνο έτσι θα καταλάβεις πώς αντιδρά το σώμα σου στο πρόβλημα σου.

Πόνος στην πλάτη και τον αυχένα

Εάν πάσχεις από πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, πειραματίσου μέχρι να βρεις έναν τρόπο να έχεις την μικρότερη δυνατή ενόχληση. Χρησιμοποίησε μαξιλάρι για υποστήριξη και φρόντισε όσο μπορείς να έχεις σε μια καλή ευθεία το σώμα σου.

Επειδή το αιώνιο πρόβλημα μου είναι ο αυχένας μου, θα σου πω εμπειρικά πως η καλύτερη λύση είναι να “γεμίζεις” με το μαξιλάρι σου την καμπύλη που κάνει ο σβέρκος σου πίσω. Με αυτόν τον τρόπο, ο αυχένας σου αγκαλιάζεται και δεν καταβάλλει δύναμη ή αντίσταση για να στέκεται. Προσωπικά, είναι το μόνο που με βοηθάει.

Δες εδώ: 10 υγιεινές συνταγές με κουρκουμά πλούσιες σε αντιφλεγμονώδη

Καούρα και δυσπεψία

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολύ άνθρωποι σήμερα είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η δυσπεψία, το πρήξιμο και η καούρα. Μια κατάσταση που επιδεινώνεται περισσότερο στην ξαπλωμένη στάση.

Η καλύτερη λύση είναι να ανυψώσεις το κεφάλι σου κατά περίπου 15 εκατοστά για να σταματήσεις την επιστροφή των τροφίμων στον οισοφάγο σου. Αυτό θα το κάνεις με το μαξιλάρι σου και με ολόκληρη τη στάση σώματος. Μερικοί μάλιστα με χρόνιο πρόβλημα, βάζουν ύψωμα στο στρώμα τους, ώστε να παραμένει έτσι κάθε βράδυ.

Προσοχή: Φρόντισε να μην τρως σε κοντινή ώρα πριν ξαπλώσεις και να αποφεύγεις τα όξινα, τις σάλτσες και τα καυτερά και ό,τι άλλο γνωρίζεις πως σου προκαλεί παλινδρόμηση.

Να σου πω ότι σε πολλές δύσκολες νύχτες μου με καούρα, ήπια κεφίρ και η καούρα σταμάτησε σε μερικά λεπτά (σχεδόν αμέσως).

Δες εδώ: 10 τροφές που είναι εύκολες στην πέψη και Βότανα που βοηθούν στην πέψη

Άπνοια ύπνου

Εάν παθαίνεις αποφρακτική άπνοια ύπνου, απέφυγε να ξαπλώνεις ανάσκελα πάνω στην πλάτη σου, έτσι η βαρύτητα δεν θα λειτουργεί ενάντια στους αεραγωγούς. Η άπνοια ύπνου είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή διακόπτεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου και πρέπει να επισκεφτούμε τον γιατρό άμεσα.

Δες εδώ: 10 φυσικές θεραπείες για τον βήχα

Πόνος στη μέση και το ισχίο

Η καλύτερη λύση για τον πόνο στη μέση και το ισχίο είναι να βάλεις ένα φουσκωτό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα σου, ώστε να πάρει η λεκάνη σου μια ανυψωτική κλίση.

Αυτές τις θέσεις ύπνου –αναλόγως με το πρόβλημα σου- μπορείς να τις υιοθετήσεις και όταν βλέπεις τηλεόραση ή διαβάζεις ένα βιβλίο.

Δες εδώ: 10 φυσικές σπιτικές θεραπείες που λειτουργούν – Μέρος 1ο

#ΝαΣεΠροσεχεις

Διάβασε ακόμη:

Τροφές που σε βοηθάνε να κοιμηθείς

Τρόποι να κοιμηθείς γρήγορα, σε 10, 60, 120 δευτερόλεπτα

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε υγιεινά tips και τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα