Αμείωτο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική κάνναβη στη Δυτική Ελλάδα. Μέσα σε λίγους μήνες, τέσσερις επιχειρήσεις σε Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία έχουν λάβει το πράσινο φως για τη δραστηριοποίηση τους στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ το παράδειγμα τους εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.

Πριν από λίγες ημέρες, δόθηκε άδεια στην εταιρία «Πελοποννησιακή Φαρμακευτική Κάνναβη ΑΕ», από τα αρμόδια Υπουργεία (Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υπουργείο Υγείας), για εγκατάσταση μονάδας που θα καλλιεργεί και θα επεξεργάζεται προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.

Πρόκειται για άδεια διάρκειας πέντε ετών και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα η μονάδα θα εγκατασταθεί σε οικόπεδο έκτασης περίπου 66 στρ. στη θέση Βυθιστιά Γρανιτσέικων, της Δημοτικής Ενότητας Πύργου Ηλείας.

Η εταιρία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019, με αρχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Στις δραστηριότητες της επιχείρησης συγκαταλέγεται η καλλιέργεια, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Η επένδυση που έχει δηλωθεί ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ.

Οι άδειες που έχουν δοθεί

Στη Δυτική Ελλάδα, έχουν δοθεί μέχρι στιγμής άλλες τρεις άδειες για την καλλιέργεια και μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης.

Η “NINETY NINE PER CENT DEVELOPMENT AE” έλαβε έγκριση για την υλοποίηση επένδυσης, σε ενιαία περίκλειστη έκταση 39. Στρ., που βρίσκεται στη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου, στη θέση Γομοστό Καραιϊκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η καλλιέργεια θα γίνεται σε θερμοκήπια έκτασης 10 στρ. και η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.

Άδεια για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης φαρμακευτικής κάνναβης πήρε και η Pharma Essenza Cannabis. Η επένδυση αφορά σε ενιαία έκταση 85,3 στρ. στη θέση Δροσελή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ και τον αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στους 60.

Στον Δήμο Μεσολογγίου, στη θέση Κούνδουρος Αιτωλικού, έλαβε έγκριση με υπουργική απόφαση και η επένδυση της εταιρίας «KB ENERGY EPE» για την ανάπτυξη μονάδας καλλιέργειας, επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, σε αγροτεμάχιο έκτασης 16 στρεμμάτων.

Πηγή: ypaithros.gr

Διάβασε ακόμη:

Βιομηχανική κάνναβη: Παραγωγοί και επενδυτές πιέζουν για θέσπιση θεσμικού πλαισίου

Η νομοθεσία για την Κάνναβη: Τι πρέπει να γνωρίζει ο αγρότης που θέλει να καλλιεργήσει

Βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη – 8ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα