«Ξηλώθηκε» δίκτυο καλλιέργειας και διακίνησης χασίς στη Λακωνία. Εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστου χασίς αποδόμησε στην Πελοπόννησο η αστυνομία.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, πρωινές ώρες χθες, σε περιοχές του δήμου Σπάρτης στη Λακωνία, σε επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας, συνελήφθησαν έξι μέλη της, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

Όπως προέκυψε, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο στην καλλιέργεια και διακίνηση χασίς στη Λακωνία, Αρκαδία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά στοιχεία τους, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης τη Δευτέρα, διενεργήθηκαν πρωινές ώρες σε τοπικές κοινότητες του δήμου Σπάρτης παράλληλες έρευνες σε κατοικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πάνω από 94 κιλά ακατέργαστου χασίς (φούντα)
  • Πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα χασίς (κλαδιά-φύλλα-φούντα)
  • Εκατόν οκτώ κιλά φυτικά αποσπάσματα χασίς (φύλλα και κλαδιά)
  • Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim
  • 42.100 ευρώ
  • Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων
  • Ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση του χασίς
  • Πέντε κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 15 άτομα, που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση κι έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης με τη διάθεση του χασίς στην εγχώρια παράνομη αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διάβασε ακόμη: Η νομοθεσία για την Κάνναβη: Τι πρέπει να γνωρίζει ο αγρότης που θέλει να καλλιεργήσει

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα