«ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά σε θάλασσες και ακτές»… Διαχρονικό και επίκαιρο το μήνυμα της ΗΕLMEPA – Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας της.

«ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά σε θάλασσες και ακτές»

Ένα μήνυμα – σύνθημα

Ο γνωστός σε όλους μας Γλάρος, μας προτρέπει να προστατέψουμε το θαλάσσιο περιβάλλοντος, λέγοντας, «ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά στις θάλασσες και τις ακτές μας» και στοχεύοντας στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας όλων μας, για να είναι ο απολογισμός του Σεπτέμβρη καλύτερος από αυτούς των προηγούμενων χρόνων.

«Μια αυθόρμητη δράση για το περιβάλλον ας γίνει παράδειγμα για όλους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HELMEPA, με αφορμή δράση που διεξήχθη χωρίς να έχει προγραμματιστεί, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος, που αρκετός κόσμος έκανε τις μικρές ή μεγαλύτερες εκδρομικές του «αποδράσεις».

Όπως αναφέρει η HELMEPA:

Την 8η Ιουνίου, η παγκόσμια κοινωνία τίμησε τους Ωκεανούς θυμίζοντας σε όλους μας πως χρειάζονται την προστασία μας. Τους οφείλουμε την ευαισθησία και την κατανόηση μας καθώς από τη θάλασσα εξαρτάται η ίδια η ζωή μας.

Λίγες ημέρες πριν, την 4η Ιουνίου, η HELMEPA συμπλήρωσε 38 χρόνια λειτουργίας. Η μη κερδοσκοπική αποστολή της, όπως την όρισαν οι ιδρυτές της Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες είναι, μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση, να κινητοποιήσει τους ανθρώπους της ναυτιλίας να αλλάξουν συνήθειες και να προστατέψουν τις θάλασσες από τη ρύπανση των πλοίων. Με το γνωστό σε όλους Γλάρο της, η HELMEPA προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει και την ευρύτερη κοινωνία και κυρίως τις νέες γενιές.

Η νέα Αφίσα του Γλάρου μόλις κυκλοφόρησε σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας μας.

«ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά σε θάλασσες και ακτές»

Μεγάλη ήταν επομένως η ικανοποίηση μας όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου ενημερωθήκαμε πως ορισμένοι εκδρομείς – ανάμεσα τους και Μέλη της HELMEPA – στην επίσκεψη τους σε κοντινό στην Αθήνα νησί, καθάρισαν μια απόμακρη παραλία και μετέφεραν πολλά σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, στο κυρίως λιμάνι για αποκομιδή.

Η αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία δικαιώνει προσπάθειες δεκαετιών αποτελεί όμως και παράδειγμα για να το μιμηθούμε όλοι όσοι θυμόμαστε το διαχρονικό μήνυμα: Όχι σκουπίδια, Όχι πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές”.

Με πληροφορίες ert.gr

Διάβασε ακόμη: Πλαστικά έχει καταπιεί πάνω από το 70% θαλάσσιων χελωνών του “ΑΡΧΕΛΩΝ”

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε υγιεινά tips και τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα