Σκόνη, βροχή και λασπόνερα τα χαρακτηριστικά του καιρού και για σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Από χθες Πέμπτη μέχρι και την ώρα που μιλάμε έπεσαν σημαντικοί όγκοι νερού σε πολλές περιοχές της χώρας. Και από ότι φαίνεται το μουντό σκηνικό του καιρού συνεχίζεται!

Ήξερες εσύ ότι 1 χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού 1 λίτρου ανά τετραγωνικό μέτρο ή 1 τόνου ανά στρέμμα;

Σύμφωνα με τα προγνωστικά οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 22/11 την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Σκόνη και βροχή για σήμερα Παρασκευή 22/11

Και ναι πέφτουν και τα πρώτα χιόνια στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 1600 μέτρα!

Στη βορειοανατολική χώρα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το βράδυ. Παράλληλα, η πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει κατά τόπους το φαινόμενο των λασποβροχών.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 16, στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 20, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Θα το έχουμε και το αεράκι μας!

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειότερα πελάγη και κυρίως το Θρακικό όπου θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες ανατολικοί με ίδιες εντάσεις.

Το φεγγάρι μας

Η σελήνη σήμερα είναι 25 ημερών και επόμενη πανσέληνο θα έχουμε στις 12 Δεκεμβρίου