Το να επιλέξεις τους τέλειους ή μάλλον τους σωστούς τόνους χρωμάτων για το σπίτι σου, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση που υπάρχει. Και θα καταλάβεις γιατί. Ορισμένα χρώματα στο σπίτι σου μπορούν να προσθέσουν ή να μειώσουν την αξία του κάθε χώρου.

Τι λένε οι επαγγελματίες για τα χρώματα στο σπίτι

Παστέλ αποχρώσεις

Το μπλε του μωρού και το γλυκό ροζ είναι υπέροχα και χαλαρωτικά χρώματα, αλλά δεν μεταφράζονται καλά στο πρόσωπο του σπιτιού. Θέλεις πάντα το σπίτι σου να περνάει το αίσθημα της φιλοξενίας και αυτά τα χρώματα μάλλον δεν το κάνουν.

Δυνατά και έντονα χρώματα

Κοίτα, είναι το σπίτι σου. Αν εσύ θέλεις να βάψεις το σαλόνι σου στο κόκκινο του αίματος και την κουζίνα σου στο πορτοκαλί της κολοκύθας, κάνε το!

Γενικά όμως, είναι προτιμότερα τα ουδέτερα χρώματα που απευθύνονται σε όλο το κοινό και όχι εκείνα που μπορέι να “ταράξουν” κάποιον.

Κόκκινο και κίτρινο

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο χρώματα που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθούν για βάψιμο στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου: το κόκκινο και το κίτρινο. Πρέπει να επιλέξεις πιο ζεστούς και ουδέτερους τόνους, όπως γκρι και μπλε.

Θερμό λευκό

Σίγουρα το λευκό, σου φέρνει κάτι φωτεινό και αισιόδοξο. Οποιοδήποτε λευκό όμως, με ζεστό τόνο μπορεί να φαίνεται σκοτεινό, ειδικά με λάθος φως.

Πράσινο

Αυτές οι ύπουλες πρασινο-κίτρινες αποχρώσεις.

Αυτή η απαλή πράσινη απόχρωση που θυμίζει σε γρασίδι, θα σε κουράσει σύντομα. Αντιθέτως, επέλεξε ένα βαθύ και τολμηρό σκούρο πράσινο, το οποίο κολακεύει τόσο τα σπίτια με ιστορική αρχιτεκτονική όσο και τα σύγχρονα.

Ροζ

Ήρθε και η στιγμή του ροζ, που όπως φαίνεται έχει μεγάλη τάση.

Το πολύ ελαφρύ και απαλό ροζ, μπορεί να φαίνεται σαν πολύ γλυκούλι. Το πιο σκοτεινό βαθύ ροζ, σαν βρώμικο. Επέλεξε ουδέτερη ροζ απόχρωση, όπως έχει η φωτογραφία εξωφύλλου του άρθρου, που είναι εκλεπτυσμένο, σιωπηλό και έχει καλό βάθος.

Κόκκινο χάλκινο

Υπάρχει μία γενική τάση για κόκκινο στις κουζίνες. Έχει παρατηρηθεί πως τα σπίτια με κόκκινο χάλκινο χρώμα ή το κόκκινο του τούβλου, δεν προτιμούνται τόσο από καινούριους ενοικιαστές και αγοραστές. Οι ειδικοί λένε πως αν αναλογιστούμε ότι ξεκινάμε την ημέρα μας πίνοντας καφέ στην κουζίνα και μαγειρεύοντας, το λευκό θα ενεργοποιήσει αυτόν τον χώρο.

Μπλε

Το μπλε και όλες οι αποχρώσεις του, μα κυρίως το πετρόλ, είναι το αγαπημένο μου χρώμα.

Οι επαγγελματίες προτείνουν να επιλέγουμε τις μπλε αποχρώσεις στην κουζίνα και όχι σε κάποιον άλλο χώρο. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι ανοίγει την όρεξη (!) για σνακ και αναψυκτικά.

Καφέ

Το μεσαίο καφέ και εκείνο προς το σκούρο, καλό είναι να μην το προτιμάς. Αν σου αρέσει η απόχρωση, επέλεξε τους πιο ανοιχτούς τόνους του.

Χρήσιμα Tips από τους ειδικούς

  • Μην ξεχνάς την μπροστινή πόρτα… είναι πολύ σημαντικό μέρος της καλής πρώτης εντύπωσης
  • Συστήνεται η ταπετσαρία
  • Απέφυγε τα πρασινωπά και τα χακί – δεν κολακεύονται εύκολα σχεδόν με κανέναν φωτισμό!
  • Οι αποχρώσεις του μπεζ είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή

Δες εδώ τη διακόσμηση του σπιτιού σου σύμφωνα με το ζώδιο σου

Η διακόσμηση του σπιτιού σου σύμφωνα με το ζώδιο σου

Δες εδώ: 10 πράγματα που δεν πρέπει να έχει ο πάγκος της κουζίνας

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα