Είναι δυνατόν να υπάρχει φυσικό αντικαταθλιπτικό στο χώμα; Στη βρωμιά και τα μικρόβια; Κι όμως, το πιστεύεις ήδη…

Έχει διαπιστωθεί από μελέτες ότι τα μικρόβια του εδάφους έχουν θετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο, όμοιες με εκείνες των αντικαταθλιπτικών. Επιπλέον, δεν έχουν παρενέργειες αλλά ούτε και χημική εξάρτηση.

Αλήθεια! Θυμάστε καθόλου πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν ως μπόμπιρες όταν φτιάχναμε μία τούρτα από λάσπη με μαύρα δάχτυλα;

Η βρωμιά στο χώμα μπορεί να σε κάνει υγιή και ευτυχισμένο

Για αμέτρητα χρόνια – αιώνες θα πω καλύτερα – το φάρμακο πολλών ασθενειών βρισκόταν γύρω από τη φύση. Αυτές οι φυσικές θεραπείες περιλάμβαναν θεραπείες για σχεδόν κάθε σωματική πάθηση, καθώς και διανοητικές και συναισθηματικές ασθένειες. Οι αρχαίοι θεραπευτές δεν γνώριζαν το “γιατί” αλλά γνώριζαν πως κάτι λειτούργησε θετικά. Οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν ξεδιπλώσει τις ευεργετικές ιδιότητες των πρακτικών από φαρμακευτικά φυτά. Τώρα βρίσκουν θεραπείες που ήταν προηγουμένως άγνωστες. Μάλιστα, ανακαλύπτουν ακόμη ένα μέρος του φυσικού κύκλου ζωής.

Τα μικροβιακά εδάφη και η ανθρώπινη υγεία έχουν τώρα μια θετική σχέση, η οποία έχει μελετηθεί και διαπιστωθεί ότι είναι επαληθεύσιμη και αναγνωρίσιμη.

Μικροβιακά εδάφη και ανθρώπινη υγεία

Υπάρχει ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό στο χώμα. Είναι αλήθεια. Το Mycobacterium vaccae είναι η υπό μελέτη ουσία και έχει πράγματι βρεθεί ότι αντικατοπτρίζει την επίδραση στους νευρώνες που παρέχουν ορισμένα φάρμακα. Το βακτήριο βρίσκεται στο έδαφος και μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, που μας κάνει να χαλαρώνουμε και να χαιρόμαστε. Έγιναν μελέτες σε ασθενείς με καρκίνο, οι οποίοι ανέφεραν καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερη πίεση.

Η έλλειψη σεροτονίνης έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη, το άγχος, την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και τα διπολικά προβλήματα. Το βακτήριο φαίνεται να είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό στο χώμα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Αυτά τα «αντικαταθλιπτικά μικρόβια» στο έδαφος είναι τόσο εύχρηστα, όπως το να παίζεις με τη λάσπη και τη βρωμιά.

Τι λένε οι κηπουροί;

Οι περισσότεροι κηπουροί και καλλιεργητές λένε ότι το τοπίο τους (χωράφι, κήπος, αυλή) είναι το “ευτυχές μέρος” τους. Αυτό που τους μειώνει την πίεση και το στρες.

Το γεγονός ότι υπάρχει κάποια επιστήμη πίσω από αυτό, προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία σε αυτούς τους ισχυρισμούς των κηπουρών. Η παρουσία ενός αντικαταθλιπτικού βακτηριδίου στο έδαφος δεν αποτελεί έκπληξη για πολλούς από εμάς που βιώσαμε και νιώσαμε αυτό το φαινόμενο.

Η υποστήριξη με την επιστήμη είναι συναρπαστική, αλλά δεν εκπλήσσει τον κηπουρό που γνωρίζει ο ίδιος πόσο αλήθεια είναι. Τα αντικαταθλιπτικά μικρόβια του Mycobacterium στο έδαφος διερευνούνται επίσης για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, της νόσου του Crohn, καθώς ακόμη και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Με ποιο τρόπο το χώμα, η λάσπη και η βρωμιά μας δίνουν ευτυχία;

Το φυσικό αντικαταθλιπτικό στο χώμα προκύπτει από την ύπαρξη αντικαταθλιπτικών μικροβίων που αυξάνουν τα επίπεδα κυτοκίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλότερων επιπέδων σεροτονίνης. Το βακτηρίδιο εξετάστηκε τόσο με έγχυση όσο και με κατάποση σε αρουραίους και τα αποτελέσματα ήταν αυξημένη γνωστική ικανότητα, χαμηλότερο στρες και καλύτερη συγκέντρωση σε εργασίες. Οι φυσικές επιδράσεις του αντικαταθλιπτικού βακτηριδίου του εδάφους, μπορούν να γίνουν αισθητές εάν τα πειράματα με τους αρουραίους θεωρούνται ως ένδειξη.

Γι’ αυτό λοιπόν, βγες έξω στο χώμα, παίξε με τη λάσπη μαζί με τα παιδιά σου και φύτεψε φυτά. Θα βελτιώσεις τη διάθεση, την υγεία, την ευτυχία και τη ζωή σου.

Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν –Κάνει καλό στην υγεία τους

10 συχνές και χρήσιμες ερωτήσεις – απαντήσεις για τα βότανα

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα