Οι “New York Times” μας παρουσιάζουν ένα φυσικό τοπίο απέραντης άγριας ομορφιάς, με διαδρομές σε μοναδικά μονοπάτια. Πρόκειται για τις Τρανσυλβανικές Άλπεις, στα νότια Καρπάθια όρη της Ρουμανίας.

Το μέρος βρίσκεται στον κατάλογο των 52 ταξιδιωτικών προορισμών των  “New York Times”, που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το 2020.

«Για να ζήσεις μια πραγματικά άγρια ομορφιά χωρίς να χρειαστεί να πάς στα άκρα της γης, μην ψάξεις πέρα από τη Ρουμανία»

Στα δάση της χώρας, θα συναντήσεις την απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, με αρκούδες, λύκους και άλλα άγρια ζώα που έχουν το σπίτι τους εκεί.

Τι άλλο θα επισκεφτείς στις Τρανσυλβανικές Άλπεις;

Οροσειρά  Fagaras

Αν επισκεφτείς τη Ρουμανία δεν θα πρέπει να χάσεις την ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Domogled-Valea Cernei ή στην οροσειρά  Fagaras, με τις εντυπωσιακές πολλαπλές κορυφές άνω των 2.500 μέτρων, που προσφέρουν “χιλιάδες στρέμματα αληθινά ανέγγιχτης φύσης” και ευκαιρίες για διάφορα υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες.

Λίμνη Balea

Θα απολαύσεις ένα υπέροχο περπάτημα κοντά στη λίμνη Balea, μια γραφική παγετώνα λίμνη σε λίγο πάνω από 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Cisnadioara

Μπορείς να εξερευνήσεις τα όμορφα τοπία γύρω από το Cisnadioara, όπου μπορείς να επισκεφθείς τις εκκλησίες Cistercian και Evangelical. Για μια ματιά στη μεσαιωνική Τρανσυλβανία και στις πόλεις της με τα στενά δρομάκια, κάνε μια βόλτα γύρω από τις εκπληκτικές πόλεις Sibiu και Brasov.

Transfagarasan – φιδίσια διαδρομή

Ο οδικός άξονας Transfagarasan, η γνωστή παγκοσμίως “φιδίσια”- εξαιτίας της κατασκευής της – διαδρομή, αποτελεί έναν προορισμό για εκείνους τους οδηγούς που λατρεύουν την ταχύτητα και την ένταση κρατώντας το τιμόνι,

Οι πολύ “αξιοπρεπείς δρόμοι της Ρουμανίας” επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να φτάσουν σε περιοχές που επιθυμούν.

Για το θέμα της παράνομης υλοτομίας, οι περισσότεροι ταξιδιώτες που έρχονται να δουν τα δάση θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα ότι…

“αυτά τα δέντρα έχουν μεγαλύτερη αξία ζωντανά, παρά νεκρά”.

Διάβασε ακόμη:

Τρίκαλα: Ταξίδι στην όμορφη πόλη δίπλα στο ποτάμι

Σπήλαιο Λιμνών: Ένας φυσικός παράδεισος στην Αχαΐα 

Ζαγοροχώρια: Ένας μοναδικός προορισμός γεμάτος εμπειρίες

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα