Σκέψου κούπες καφέ ή αχνιστού τσαγιού την ώρα που κοιτάς τα σύννεφα από ψηλά, πετώντας.

Να στο κάνω ακόμα καλύτερο;

Σκέψου οι κούπες καφέ να έχουν υπέροχα αρωματισμένη γεύση και να τρώγονται.

Αυτό σκέφτηκε ο εθνικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας και πειραματίστηκε με μια νέα ιδέα. Στην προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα που παράγονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων, δοκίμασε μια καινούρια βρώσιμη κούπα καφέ.

Η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη στραφεί προς βιοδιασπώμενες κούπες τόσο στις πτήσεις της όσο και στα αεροδρόμια, αποφάσισε όμως να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να ψάξει ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

Συνεργάστηκε λοιπόν με την εταιρεία Twiice, μια οικογενειακή επιχείρηση που κατασκευάζει κούπες καφέ από φυτά. Οι κούπες έχουν υπέροχη γεύση, αλλά ακόμα πιο υπέροχο είναι το ότι δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Οι κούπες που χρησιμοποιεί η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχουν γεύση βανίλια και αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες του καφέ.

Ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών της αεροπορικής εταιρείας της Νέας Ζηλανδίας, Niki Chave δηλώνει ότι η εταιρεία του μόνο σερβίρει 8 εκατομμύρια κούπες καφέ κάθε χρόνο. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό!

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη αντικαταστήσει κάποια από τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούσε για να σερβίρει, με επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία, προκειμένου να εφαρμόσει πράσινες πρακτικές.

Ο ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης που κατασκευάζει τις βρώσιμες κούπες λέει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει και μια σειρά από βρώσιμα πιάτα.

Η αντικατάσταση του πλαστικού από οικολογικά υλικά είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει όλους από σήμερα κιόλας. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία απαγόρευσε στα ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν σαμπουάν και αφρόλουτρα σε μικρές ατομικές συσκευασίες, λόγω του μεγάλου όγκου πλαστικού που απορρίπτεται με αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο σκοπεύουν να εφαρμόσουν και τεράστιες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως τα Hyatt και τα Holiday Inn and Hotel Indigo.

Από ότι φαίνεται καινούριες επιχειρηματικές ευκαιρίες δημιουργούνται στον τομέα της συσκευασίας και των υλικών.

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα