Μια φάτνη Χριστουγέννων σε βράχο των Μετεώρων

Μια φάτνη Χριστουγέννων σε βράχο των Μετεώρων
avatar Votanistas

Μια πρωτότυπη ιδέα για χριστουγεννιάτικη φάτνη, πραγματοποιήθηκε μέσα σε βράχο των Μετεώρων και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται το μέρος για να τη θαυμάσουν. Η φάτνη είναι φωταγωγημένη ώστε να φαίνεται και τη νύχτα και βρίσκεται στον βράχο «Αμπάρια» πίσω από το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης.

Πρόκειται για ένα πραγματικά όμορφο θέαμα!

Φαίνεται πως η Καλαμπάκα κρατάει κάποια παράδοση στις φάτνες, καθώς παλαιότερα είχε στήσει ακόμη μία ιδιαίτερη φάτνη στο κέντρο της πλατείας με φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος ανθρώπων και ζώων. Αυτή τη φορά όμως, η σκέψη ήταν να γίνει μια παράσταση σε σπηλιά των Μετεώρων, με ορατό τρόπο και με ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Στην τεράστια σπηλιά, τοποθετήθηκαν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο δεσπόζει από πάνω της. Η τοποθεσίας και η φωταγώγηση της, τραβάνε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του επισκέπτη και αποτελεί κέντρο αναφοράς για την περιοχή των Μετεώρων.

Μια φάτνη Χριστουγέννων σε βράχο των Μετεώρων

Βέβαια, δε μπορείς να δεις τη φάτνη από πολύ κοντά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε δεν περνάει απαρατήρητος. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν είναι τυχαία. Σκοπός ήταν να συνδυαστεί με το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης, και να αποτελέσουν μαζί ένα από τα τρία σημεία αναφοράς της πόλης κατά τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο με ανάλογες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Την εκδήλωση φωταγώγησης τίμησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Δημαρχος κ. Θοδωρής Αλέκος, ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ  Γεώργιος Θώμος.

Επίσης, στο χώρο του Μουσείου Ψηφιακής απεικόνισης Μετεώρων, έγινε ο στολισμός του δέντρου των ευχών, μία από τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του δήμου Μετεώρων.

Το δέντρο των Χριστουγέννων: Η ιστορία του εθίμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *