Αν νομίζεις ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μόνο για παιδιά… δεν ξέρεις τι χάνεις!!!

Δεν είναι λίγες οι βραδιές που περνάμε δημιουργικές στιγμές με την παρέα μου, γεμάτες με άφθονο γέλιο. Άλλοτε καλοκαιρινό βραδάκι στην αυλή ή το μπαλκόνι παρέα με κάποιο κοκτέιλ και άλλοτε χειμωνιάτικες αγαπημένες Κυριακές. Τα επιτραπέζια παιχνίδια πηγαίνουν παντού (ακόμη και στις παραλίες), ταιριάζουν σε όλους μας και είναι για όλες τις ώρες!

Τα οφέλη;

Πολλά..

Ο βασιλιάς θα λέγαμε πως είναι η κλασική “Μονόπολη”, μα προσωπικά λατρεύω το “ταξιδεύοντας στον κόσμο”, μέσα από το οποίο ξεχώρισα και έμαθα όλη την υδρόγειο, τις χώρες, τις πρωτεύουσες, τις θρησκείες, τις κουλτούρες κλπ.

6 σημαντικοί λόγοι να παίζεις επιτραπέζια παιχνίδια από παιδάκι μέχρι για πάντα, καθώς και να περάσεις αυτή την καλή συνήθεια και στα δικά σου παιδιά

1. Ενισχύουν την ικανότητα της συγκέντρωσης

Αυτό θα βοηθήσει ένα παιδί να αναπτύξει το γνωστικό του επίπεδο και να συγκεντρώνεται καλύτερα στα μαθήματα του. Στον ενήλικα θα βοηθήσει πολύ στον εργασιακό του τομέα και στην αποφυγή της νόσου Αλτσχάιμερ (όπως και τα σταυρόλεξα, τα βιβλία και οι ξένες γλώσσες).

Δες εδώ 11 tips για να γυμνάσεις τον εγκέφαλο σου

2. Διδάσκουν την αξία της ομάδας

Το αίσθημα της ομαδικότητας χρειάζεται παντού. Στο σχολείο, στη δουλειά, στην οικογένεια, στις παρέες, στη ζωή γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ομαδικό πνεύμα και να ενώνεις τις ικανότητες σου μαζί με άλλους ανθρώπους.

3. Οξύνουν τη διαδικασία ανεύρεσης λύσεων

Και εδώ γυμνάζεται άψογα ο εγκέφαλος. Μάλιστα αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στο να βρίσκεις λύσεις κάτω από πίεση σε κάποιο θέμα που θα προκύψει. Μην ξεχνάς πως τα παιχνίδια έχουν μοιρασμένο ποσοστό τύχης, γνώσεων, στρατηγικής, φαντασίας και δεξιότητας.

Όλα αυτά, εμπλουτίζονται!!!

Δες εδώ πώς να βελτιώσεις τις ικανότητες σου για να αντιμετωπίσεις μια δυσκολία

4. Τονίζουν τη σημασία των κανόνων

Δεν μπορείς να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις χωρίς να σκεφτείς τους κανόνες και τις συνέπειες. Κανόνες υπάρχουν παντού στην καθημερινότητα μας, στο σχολείο, το γήπεδο, το λεωφορείο, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Είναι πολύ σημαντικό ως παιδί να διδαχτείς πως δεν είναι σωστό να κλέψεις τον φίλο σου στο παιχνίδι, αλλά να παίξεις δίκαια και να είσαι ένας δίκαιος άνθρωπος.

Δες εδώ 10 + 1 κανόνες της ζωής

5. Μαθαίνουν την αποδοχή της ήττας

Η ζωή μας είναι γεμάτη με ήττες.. πιο πολλές ήττες απ’ ότι νίκες. Δε συμφωνείς; Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να αποδέχεσαι την ήττα σου με αξιοπρέπεια και να ξανά δοκιμάζεις μέχρι να τα καταφέρεις. Τα παιχνίδια βάζουν και σε αυτό το λιθαράκι τους.

6. Σε κάνουν να γελάς τόσο πολύ

Μα υπάρχει καλύτερος και σημαντικότερος λόγος από αυτόν; Να γελάς πολύ και δυνατά.. με όλη σου την ψυχή. Ακούς;

Δες εδώ κάτι σημαντικό: Ζήσε με μουσική, όχι με οθόνες – Τα βιντεοπαιχνίδια αναγνωρίστηκαν ως διαταραχή

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα