5 ασκήσεις για να κάψεις 200 θερμίδες σε λιγότερο από 3 λεπτά

Μπορείς αλήθεια;

Από ότι αποδεικνύει μια νέα έρευνα μπορείς!

Δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν σε μαγικές λύσεις όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Μάλιστα είμαι από αυτούς που φωνάζουν ότι τα αγαθά κόποις κτώνται και εδώ και κάποια χρόνια κάνω και μια προσπάθεια μέσω της ομάδας που έχω στο Facebook – αν θέλεις να μπεις στην ομάδα μας κάνε κλικ εδώ – να πείσω και άλλους ανθρώπους να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι στον κόσμο της άσκησης και της υγιεινής ζωής.

Επειδή όμως αυτόν τον καιρό πολλοί από εμάς κάνουμε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε το βάρος μας σε υγιή επίπεδα κι επειδή η επιστημονική έρευνα συχνά μας αποκαλύπτει δεδομένα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, ήθελα να σας μεταφέρω κάποια ευχάριστα νέα.

Μια καινούρια έρευνα αποκάλυψε ότι αν κάνεις έντονη σωματική δραστηριότητα για μόνο 2,5 λεπτά, μπορείς να καις περίπου 200 θερμίδες περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η έρευνα

Για τις ανάγκες της έρευνας εξετάστηκαν 5 υγιείς άντρες, από τους οποίους ζητήθηκε να κάνουν διαλειμματική προπόνηση με ένα στατικό ποδήλατο. Αυτοί λοιπόν εκτέλεσαν 30 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης, τα οποία ακολουθούνταν από ένα λεπτό λιγότερο έντονης άσκησης στο ποδήλατο. Τη συγκεκριμένη διαδικασία – 30 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης και 1 λεπτό λιγότερο έντονης άσκησης – την έκαναν κυκλικά 5 φορές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι άντρες παρόλο που την υπόλοιπη μέρα δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες μέρες, έκαψαν 200 θερμίδες επιπλέον.

Φυσικά δε χρειάζεσαι ποδήλατο για να κάψεις τις 200 θερμίδες. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορούν να ανεβάσουν τους παλμούς σου και να σε βοηθήσουν να κάνεις διαλειμματική προπόνηση. Πάμε να δούμε τις 5 ασκήσεις που σου προτείνω εγώ.

Mountain Climbers

5 ασκήσεις που σε βοηθούν να κάψεις 200 θερμίδες σε 3 λεπτά

Πώς να το κάνεις:

Βήμα 1: Φέρε το σώμα σου σε στάση σανίδας με τα χέρια σου να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και τα πόδια σου να στηρίζονται στις μύτες των ποδιών. Η πλάτη σου πρέπει να βρίσκεται σε μια ευθεία και να προσέχεις να μην κάνεις υπερέκταση στη μέση σου.

Βήμα 2: Λύγισε το αριστερό σου γόνατο και φέρε κοντά στο στήθος σου, κάνε μια ελάχιστη παύση και πήγαινέ το πίσω στην αρχική του θέση.

Βήμα 3: Επανέλαβε το ίδιο με το δεξί σου πόδι. Η κίνηση πρέπει να μοιάζει με τρέξιμο με τα χέρια και τα πόδια.

Burpees

5 ασκήσεις που σε βοηθούν να κάψεις 200 θερμίδες σε 3 λεπτά

Πώς να το κάνεις:

Βήμα 1: Στάσου άνετα με τα πόδια σου ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σου.

Βήμα 2: Λύγισε το σώμα σου, βάζοντας τα χέρια σου στο έδαφος, ανάμεσα στα πόδια σου.

Βήμα 3: Κάνε ένα πήδημα με τα πόδια σου να πηγαίνουν πίσω, έτσι ώστε να έρθεις στη στάση που παίρνουμε για να κάνουμε κάμψεις.

Βήμα 4: Κάνε μια κάμψη και σήκωσε πάλι το σώμα σου. Ξανά, πήδα και φέρε τα πόδια σου κοντά στα χέρια σου ώστε να πάρεις τη στάση που έχουμε στα καθίσματα.

Βήμα 5: Σήκω με ένα πήδημα. Μόλις ολοκλήρωσες μία επανάληψη. Κάνε την άσκηση συνεχόμενα.

Ξέρω καίει!

Jumping Jacks

5 ασκήσεις που σε βοηθούν να κάψεις 200 θερμίδες σε 3 λεπτά

Πώς να το κάνεις:

Βήμα 1: Στάσου με τα πόδια σου ελαφρά ανοιχτά και τα χέρια σου κλειστά δίπλα στο σώμα σου.

Βήμα 2: Τώρα πήδα ψηλά στον αέρα και άνοιξε τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων. Συγχρόνως τέντωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου.

Βήμα 3: Επανέφερε το σώμα σου στην αρχική του θέση. Επανέλαβε συνεχόμενα.

Καθίσματα με άλμα – Jump squats

5 ασκήσεις που σε βοηθούν να κάψεις 200 θερμίδες σε 3 λεπτά

Πώς να το κάνεις:

Βήμα 1: Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων.

Βήμα 2: Κάνε ένα κάθισμα, λυγίζοντας τα γόνατα ώστε τα πόδια σου να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Οι γλουτοί σου δεν πρέπει να κατέβουν πιο χαμηλά από τα γόνατά σου και τα χέρια σου πρέπει να είναι τεντωμένα μπροστά για να σε βοηθούν να κρατάς την ισορροπία σου.

Βήμα 3: Πήδα σηκώνοντας και τα δύο πόδια σου στον αέρα, κατεβάζοντας συγχρόνως τα χέρια σου σαν να σπρώχνεις προς τα κάτω. Αυτό θα δώσει ώθηση στο σώμα σου.

Βήμα 4: Προσγειώσου στο έδαφος σε όρθια θέση και επανέλαβε με κάθισμα-πήδημα-όρθια θέση.

Σκάλες

5 ασκήσεις που σε βοηθούν να κάψεις 200 θερμίδες σε 3 λεπτά

Πώς να το κάνεις:

Βρες σκάλες. Στο σπίτι σου, στην αυλή σου, στη γειτονιά σου, σε ένα κοντινό γήπεδο.

Ανεβοκατέβα τις σκάλες γρήγορα. Από τις πιο απλές ασκήσεις για να ανεβάσεις παλμούς και να κάνεις καρδιοαναπνευστική άσκηση.

Συνολικός χρόνος: 7,5 λεπτά με τα διαλείμματα!

Φυσικά όλα αυτά ισχύουν απλά για να κάψεις 200 θερμίδες επιπλέον ενισχύοντας τον μεταβολισμό σου. Για να διατηρείς μια καλή σωματική κατάσταση, όπως είπα, χρειάζεται κόπος. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και η τακτική σωματική άσκηση είναι ο μόνος τρόπος!

Διάβασε ακόμα: Fat but Fit: γίνεται; Γίνεται!

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα