Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: 10 φορές πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός από τον ιό H1N1

Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε σχετικά με τη θνητότητα, αλλά και τη θνησιμότητα του νέου κορωνοϊού Covid-19, ζητώντας παράλληλα από τις κυβερνήσεις των κρατών ανά τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικές κατά την άρση των μέτρων, καθώς υπάρχει κίνδυνος για νέα εξάπλωση του ιού.

10 φορές πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός

“Ο νέος κορωνοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1), που εμφανίστηκε στα τέλη Μαρτίου 2009 στο Μεξικό”, ανέφερε σήμερα συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας μια «αργή» άρση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης.

«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι ο Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η πανδημία

Η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ που μελετά τα στοιχεία που καταφθάνουν πλέον από όλες τις χώρες του κόσμου που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον ιό.

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης του ιού θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος.

Η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες που δίνονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς

Η Ελλάδα που απ’ ότι φαίνεται έλαβε έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα για να μην έρθει αντιμέτωπη με τα χειρότερα, πρόκειται να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες των ερευνητών που μελετούν τον ιό. Αυτό που αναμένουμε λοιπόν είναι μια πολύ σταδιακή άρση των μέτρων, την οποία θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδος προσαρμογής σε νέα δεδομένα.

Διάβασε ακόμα: Είμαστε μακρυά ή κοντά στο τέλος της πανδημίας;

Η επιστήμη του σαπουνιού – Πώς το σαπούνι σκοτώνει τον κορωνοϊό

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα