Σχέδια για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επεξεργαστούν οι αρμόδιες Αρχές, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα εκατοντάδες περιστατικά μη συμμόρφωσης μερίδας πολιτών στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ύστερα και από τα τελευταία κρούσματα παραλογισμού, με τους πολίτες που βγήκαν βόλτα σε παραλίες, γέμισαν πάρκα και γήπεδα και προκάλεσαν συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Οταν το «Μένουμε σπίτι» του Ελληνα, γίνεται «Βγαίνουμε έξω» γιατί «έτσι μας αρέσει»!

Πρόκειται για το έσχατο και πιο αυστηρό μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή υπό δύο προϋποθέσεις:

Η πρώτη είναι, η εξάπλωση του ιού να ενταθεί το επόμενο διάστημα

Η δεύτερη είναι, μία μερίδα πολιτών να συνεχίσει να μη συμμορφώνεται στα μέτρα, ακόμα και μετά τις συστάσεις των τελευταίων 24ώρων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι την Κυριακή παρατηρήθηκε μεγαλύτερη συμμόρφωση σε σχέση με το Σάββατο, ενώ μεγάλο «στοίχημα» είναι τι συμβαίνει τις ημέρες που αρκετά καταστήματα (όπως τα σούπερ μάρκετ και άλλα) είναι ανοικτά.

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μία δύσκολη απόφαση για την κυβέρνηση, καθώς θα φέρει νέες επιπτώσεις στην αγορά, κάτι βέβαια που δεν θα ληφθεί υπόψη εάν το μέτρο κριθεί απαραίτητο για λόγους δημόσιας υγείας.

Στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα συμβάλουν κυρίως οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα ελέγχουν την τήρηση της εφαρμογής του.

Πηγή: HUFFPOST

Διάβασε ακόμη:

Ο νέος κορονοϊός ήρθε για να μείνει; Το καλό και το κακό σενάριο

Αληθεύει ότι θα υποχωρήσει ο κορονοϊός μόλις ανέβει η θερμοκρασία;

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε υγιεινά tips και τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα