Μια υπερπανσέληνος θα υπάρξει τη Δευτέρα, 9/03, καθώς η ελλειπτική τροχιά του θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη.

Είναι η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020 από τις τέσσερις που θα υπάρξουν συνολικά φέτος. Η επόμενη θα συμβεί στις 8 Απριλίου και θα είναι η μεγαλύτερη. Η κοντινή πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 19:48 ώρα Ελλάδας στις 9 Μαρτίου και θα κάνει τη Σελήνη να δείχνει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ό,τι συνήθως.

Η υπέρ-Σελήνη

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

Η πανσέληνος του Μαρτίου

Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και θερμαίνεται και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.

Απόψε κάνε μια ευχή!

Η αποψινή υπεπανσέληνος έχει κάτι μαγικό. Μάλλον θα λέγαμε πως η ίδια είναι μαγεμένη και ρίχνει επάνω μας λίγη από την αστερόσκονη της.

Με τα φτερά της θα σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς και θα σε ανεβάσει στο δέντρο των ευχών σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ευχηθείς…

Να ερωτευτείς, τη ζωή ίσως.

Να ευχηθείς αγάπη και ειρήνη.

Να ευχηθείς αυτό που λαχταρά το μέσα σου.

Να ευχηθείς όμως μέσα από την ψυχή σου.

Ούτε χλιαρά, ούτε, μέτρια, ούτε τυπικά.

Αυτό που σκέφτεσαι φώναξε το δυνατά. Αυτό θα κάνω κι εγώ απόψε.

Μόνο πίστεψέ το και θα γίνει, ακόμη κι αν δεν γίνει.

Δε σου ζητάω να εθελοτυφλείς, ίσα ίσα, να κλείσεις τα μάτια σου και να κρατήσεις επαφή με τον ανώτερο εαυτό σου. Μετά άνοιξε τα μάτια σου και βούτα ολόκληρος στο όνειρο και άφησε το να σου δείξει τον δρόμο. Και που ξέρεις; Μπορεί να πιάσει. Οι ουρανοί απόψε το βράδυ είναι ανοιχτοί.

Μια καλή κουβέντα, ένα μοίρασμα αγάπης σου ζητώ.

Έναν έρωτα για τη ζωή, έναν έρωτα για την άνοιξη που έρχεται.

Θέλεις να το ρισκάρεις;

#ΜιαΦοραΚιΕναΜπορω

Διάβασε ακόμη:

Ας μιλήσουμε για αγάπες σε μέρες βροχής

Ο Μικρός Πρίγκιπας: 8 σημαντικά πράγματα που μας διδάσκει για τη ζωή

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα