Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε σήμερα το πρωί τους πολιτικούς συντάκτες σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να ισχύσουν για τις ημέρες μέχρι το Πάσχα. Τόνισε δε ότι οι έλεγχοι πρόκειται να γίνουν αυστηροί.

Ο κύριος Πέτσας επεσήμανε ότι «θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε…»

Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων όλο το Πάσχα

«Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη μας κατά του κορωνοϊού» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς παλιές και νέες, λιμάνια και σταθμούς, και πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς ρομάπροσφυγικές δομές, αλλά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Τι είπε για Κουκάκι και Κέρκυρα

Έντονη ήταν η αποδοκιμασία του για τις συναθροίσεις στις εκκλησίες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. «Παραβλέπουν τις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν οι έκτακτες περιστάσεις, κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά για όσα έγιναν σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Πώς θα γίνει η επιστροφή στην καθημερινότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «τίποτα δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη», ενώ επανέλαβε ότι όπως και σήμερα, έτσι και τότε, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό.

Δημιουργία Μητρώου Ασθενών Κορωνοϊού

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα παρέχουν κατ’ οίκον υπηρεσίες και θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που μπορεί να έχουν προσβληθεί. Επίσης σημείωσε ότι δημιουργήθηκε μητρώο ασθενών κορωνοϊού ώστε τα απαραίτητα δεδομένα να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το Πάσχα Μένουμε Σπίτι και Τρώμε Αρνί

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα