Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται με στόχο τη διασύνδεση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα με τις νέες τεχνολογίες

Σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2019 θα λάβει χώρα η 1η Πανηγυρική Συνεδρίαση: Αγρότης & Τεχνολογία e-νώνονται, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

Τη συνεδρίαση, διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ενώσεων Συνεργασίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ),  ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται

Η πρωτοβουλία Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται θα φέρει κοντά τους τρεις κλάδους που απαρτίζουν τη σύγχρονη Αγροτική Ανάπτυξη:

  • τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους
  • τους επιστήμονες γεωτεχνικούς
  • τις εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνίας

Κατά τη διάρκεια της 1ης Πανηγυρικής Συνεδρίασης θα συνεργαστούν μέλη/καλεσμένοι των προαναφερόμενων συνδιοργανωτών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί δράση πεδίου (εργαστήριο), όπου θα λάβουν χώρα workshops συνεργασίας εκπροσώπων των Αγροτών-Κτηνοτρόφων και του φυτωρίου-εταιρειών Πληροφορικής & Τεχνολογίας, όπου θα καταγραφούν ανάγκες, εφαρμοστικά πρότυπα, best practices και παρουσίαση αποτελεσμάτων υπαρχόντων ερευνών – προτάσεων – λύσεων.

Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται

Σήμερα βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα

Στη νέα αυτή πραγματικότητα χρειαζόμαστε περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους  αγρότες και κτηνοτρόφους, ενισχύοντάς τους με τη δημιουργία και αξιοποίηση νέων εργαλείων προς βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και  ανταγωνιστική τοποθέτηση της ελληνικής παραγωγής στο διεθνή χάρτη.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση βασίζεται στους αλγόριθμους, στο Διαδίκτυο, στον τεράστιο όγκο δεδομένων με την ανάλυσή τους σε πραγματικό χρόνο και συνενώνει όλες τις τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, γενετική, βιοτεχνολογία, μοριακή βιολογία, ρομποτική, νανοτεχνολογία κ.α.

Στην Ελλάδα, η Πρωτογενής Παραγωγή αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας και η διασύνδεση καινοτομίας και αλυσίδας αξίας θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας νέων συνθηκών παραγωγής ποιοτικών τροφίμων, αξιοποίησης των εισροών, προστασίας του περιβάλλοντος, αύξησης του τζίρου και τελικά της ευμάρειας με την επίτευξη υψηλού βιοτικού επιπέδου για τον παραγωγό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρείς στο site της πρωτοβουλίας εδώ

 

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα