Οι αιτήσεις για άτοκα δάνεια ρευστότητας μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ έκλεισαν χθες

Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ ενεργοποιήθηκε στις 28 Απριλίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, δίνοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας, το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς σε πέντε μόλις μέρες υποβλήθηκαν 25.000 αιτήσεις ύψους 3,5 δις ευρώ. Το όριο του προγράμματος έφτανε τα 1,3 δις ευρώ.

Αυτό ανάγκασε την ΕΑΤ να κλείσει προσωρινά χθες την υποβολή αιτήσεων στο Υποπρόγραμμα «Κεφάλαιο Κίνησης με επιδότηση επιτοκίου» της Δράσης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ ΙΙ», μέχρι να αξιολογηθούν από τις συνεργαζόμενες τράπεζες οι ήδη υποβεβλημένες αιτήσεις και να επαναπροσδιοριστούν οι διαθέσιμοι πόροι.

Το επιτόκιο αυτών των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση για την επιδότηση επιτοκίου να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας www.etean.gr για περισσότερες πληροφορίες και νέες αιτήσεις.

Πότε ανοίγει και πάλι το πρόγραμμα για τα άτοκα δάνεια

Από την Τετάρτη 20 Μαΐου ανοίγει και πάλι η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία κανονικά.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για οποιοδήποτε νέο προκύψει, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος, οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται:

  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tepix.covid@etean.com.gr και στο τηλ. 210 7450400
  • Στις συνεργαζόμενες Τράπεζες

Για την υποβολή αιτήματος, οι επιχειρήσεις, υποβάλλουν τα στοιχεία τους στο δικτυακό τόπο  www.ependyseis.gr  και ακολούθως υποβάλλουν το αίτημα τους στην τράπεζα της επιλογής τους.

Συνεργαζόμενες Τράπεζες:

Alpha Bank,

Eurobank,

Εθνική Τράπεζα,

Τράπεζα Πειραιώς,

Τράπεζα Αττικής,

Παγκρήτια Συν. Τράπεζα,

Συν. Τράπεζα Χανίων,

Συν. Τράπεζα Ηπείρου,

Συν. Τράπεζα Θεσσαλίας,

Συν. Τράπεζα Καρδίτσας

Διάβασε ακόμα: Οι έρευνες δε δείχνουν ότι τα παιδιά δε μεταδίδουν τον ιό

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα