Τα data – τα ψηφιακά δεδομένα, εν ολίγοις – θα απασχολούν στο μέλλον όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγαλύτερες.

Ένας από τους κλάδους που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσει τα data για να μπορέσει να προσφέρει στους πελάτες του αυτό που πραγματικά θέλουν, είναι ο κλάδος του τουρισμού.

Ο κλάδος των ταξιδιών και του τουρισμού αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα τα τελευταία χρόνια, χάρη στις αλλαγές που έφερε στις ζωές μας η ψηφιακή εποχή. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πυλώνες στης παγκόσμιας οικονομίας, καθώς παράγει το 10,4 % του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος παγκοσμίως.

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό; Ότι ένας στους δέκα ανθρώπους δουλεύει στον τουρισμό, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών.

Οι άνθρωποι σήμερα δηλαδή προτιμούν να ξοδεύουν χρήματα σε ταξίδια παρά σε υλικά αγαθά κι αυτό είναι κάτι αισιόδοξο.

Δύσκολη η εξυπηρέτηση του πελάτη χωρίς τη χρήση data

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα αντιμετωπίζουν περίπου τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι κολοσσοί του τουρισμού που υποδέχονται χιλιάδες τουριστών κάθε μέρα: δεν έχουν το κατάλληλο μάρκετινγκ, λειτουργούν μόνο εποχιακά και δεν καταφέρνουν να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης με τον επισκέπτη, ο οποίος δεν γίνεται μόνιμος πελάτης. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα.

Συχνά βέβαια οι μικρές επιχειρήσεις και οι πολιτιστικοί οργανισμοί, προκειμένου να σταθούν με προσδοκίες απέναντι στον ανταγωνισμό με τους μεγάλους παίκτες, χρησιμοποιούν εργαλεία της τεχνολογίας με αποτέλεσμα να ωφελούνται σημαντικά.

Η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων – τα περίφημα data – είναι το πιο σημαντικό εργαλείο. Το να γνωρίζεις τους πελάτες σου, τις προτιμήσεις τους, τις τάσεις της αγοράς και το να μπορείς να προβλέπεις την αγορά του τουρισμού πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα αν δραστηριοποιείσαι στον τουρισμό.

Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζεις τις τιμές σου, να οργανώνεις δραστηριότητες και να σχεδιάζεις προσωποποιημένες εμπειρίες για συγκεκριμένο κοινό και αυτό θα σου φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σήμερα το 53% των μεγάλων εταιρειών, όπως η Amazon, η Netflix και η Coca Cola χρησιμοποιούν τα data και την ανάλυσή τους για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να προσφέρουν στον πελάτη αυτό που ζητάει. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να δημιουργήσουν σταθερή πελατεία.

Ειδικά στον τουρισμό, οι ταξιδιώτες έχουν ανάγκη να νιώσουν ότι τους συμπεριφέρονται κατ’ αποκλειστικότητα. Ότι απολαμβάνουν φιλοξενία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Γι’ αυτό ξενοδοχεία, καταστήματα και αεροπορικές εταιρείες εκμεταλλεύονται σήμερα τα data για να δημιουργήσουν προσφορές και ταξίδια σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών.

Τα εργαλεία και οι υπηρεσίες που προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση η σύγχρονη τεχνολογία είναι πολλά και αποτελεσματικά.

Στο χέρι μας είναι να τα εκμεταλλευτούμε.

Διάβασε ακόμα: Σαν σήμερα 28 Ιανουαρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας για τα Προσωπικά Δεδομένα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα