Στη Βέροια ο κάμπος βάφεται ροζ. Οι ανθισμένες ροδακινιές φέρνουν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο!

Στον χάρτη διαμονής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα ενέταξαν τη Βέροια τα 8 δισεκατομμύρια λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές του εύφορου κάμπου της Ημαθίας, σηματοδοτώντας την έλευση της Άνοιξης στη χώρα μας.

Βρίσκεται, μάλιστα, και στη λίστα μας με τα 10 πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου.

Οι ανθισμένες ροδακινιές και οι Ιάπωνες

Τα περισσότερα από 1500 «κλικς» των Ελλήνων επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, που έχουν απαθανατίσει μοναδικά το φαινόμενο της ανθοφορίας την τελευταία 4ετία, «ταξίδεψαν» και… έβαψαν ροζ το διαδίκτυο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ανθρώπων από την Ιαπωνία έως και την Αμερική!

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας φέρνουν τουρίστες απ' όλο τον κόσμο

Τι δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ), Ζήσης Χ. Πατσίκας

«Αρχής γενομένης από φέτος τον Απρίλιο και κάθε μήνα για έξι μήνες, γκρουπ Ιαπώνων θα διαμένει για μία τουλάχιστον βραδιά στην Βέροια. Τουριστικό γραφείο των Αθηνών που διοργανώνει εκδρομές Ιαπώνων τουριστών στα Μετέωρα, προέβη σε αναπροσαρμογή του προϊόντος που προσφέρει, ύστερα από σχετικό αίτημα που τού κατατέθηκε».

«Μόλις πρόσφατα, επίσης, μια Αμερικανίδα από την Ουάσινγκτον, με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με τον ΤΟΒ, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα των εκδηλώσεων που οργανώνουμε στο πλαίσιο της ανθοφορίας των ροδακινιών», σημείωσε ο κ. Πατσίκας και πρόσθεσε: «με ενημέρωσε ότι τον Μάρτιο του 2021, θα είναι μία εκ των φωτογράφων που θα διεκδικήσουν το έπαθλο της καλύτερης φωτογραφίας, μέσω του σχετικού διαγωνισμού που υλοποιείται, αφού φέτος δεν προλαβαίνει να αλλάξει τον ετήσιο προγραμματισμό της και να φτάσει στην Ελλάδα νωρίτερα από τον Μάιο».

Η καλύτερη διαφήμιση παραμένει αυτή που γίνεται «από στόμα σε στόμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΟΒ, υπογραμμίζοντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «που απαλείφουν τις αποστάσεις και φέρνουν εγγύτερα στον καθένα τις καλές και πρωτότυπες ειδήσεις».

«Μπορεί να μην έχουμε κάνει ενημερωτική καμπάνια στο εξωτερικό, ωστόσο ήδη φωτογραφία του φαινομένου έχει κοσμήσει το εξώφυλλο περιοδικού που διανέμεται στο μετρό του Βελγίου», ανέφερε ο κ. Πατσίκας, επισημαίνοντας πως  «κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε συρρέουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, απολαμβάνοντας την ευωδιά και διεκδικώντας το έπαθλο της καλύτερης φωτογραφίας».

Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας «γέννησαν» το 2017 τις ανθισμένες ροδακινιές

Μια απέραντη ροζ θάλασσα από λουλούδια

 

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας φέρνουν τουρίστες απ' όλο τον κόσμο Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας φέρνουν τουρίστες απ' όλο τον κόσμο

«Από το 2017 ξεκινήσαμε κάποιες προσπάθειες για να αναδείξουμε την περίοδο της ανθοφορίας των ροδακινιών, οι οποίες καλύπτουν μια απέραντη περιοχή στον κάμπο της Βέροιας, της Ημαθίας αλλά και της Πέλλας», επανέλαβε ο κ. Πατσίκας, προσθέτοντας πως «όταν κάποιος στέκεται στο “ μπαλκόνι της Βέροιας”, αντικρίζει μια ροζ θάλασσα από λουλούδια, και αυτό το θέαμα καταφέραμε, μέσω διαγωνισμών φωτογραφίας, μέσα από ενέργειες και συνεργασία με ΜΜΕ να το αναδείξουμε».

«Ο στόχος ήταν – και επιτεύχθηκε – μέσα από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας, να αποτυπώσουμε με μια πιο καλλιτεχνική οπτική τις ανθισμένες ροδακινιές», εξήγησε ο πρόεδρος του ΤΟΒ και διευκρίνισε ότι «κάθε χρόνο φροντίζουμε να εντάσσουμε μια νέα δραστηριότητα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που κάνουμε».

Βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές και πολλές εικόνες στις 15/3

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας φέρνουν τουρίστες απ' όλο τον κόσμο

Βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο περιλαμβάνει το «μενού» των φετινών δράσεων του ΤΟΒ στις ανθισμένες ροδακινιές, με αφετηρία όλων, το πάρκο Ελιάς, την Κυριακή στις 15/3.

«Ήρθε πάλι η άνοιξη και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους δρόμους και να ξεχυθούμε στον κάμπο της Βέροιας, όπου κάθε χρόνο οι ανθισμένες ροδακινιές δημιουργούν μια απέραντη ροζ θάλασσα! Ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Είναι το δικό μας “ Χανάμι”, η ευκαιρία να ζήσουμε μερικές μέρες μέσα στα άνθη, να ξαναγεννηθούμε μέσα από την ανοιξιάτικη ζωντάνια της φύσης», τονίζει ο ΤΟΒ σε ανακοίνωση του.

Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, ο ΤΟΒ έχει προγραμματίσει δύο διαδρομές κατά μήκος των ανθισμένων ροδακινιών, μία που απευθύνεται σε όλους και μία για πιο θαρραλέους! Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η διαδρομή για όλους αφορά μια βόλτα με ποδήλατα στην «καρδιά» του κάμπου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15/3, με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί, από το πάρκο Ελιάς. Στη διαδρομή αυτή, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες θα κατηφορίσουν προς τον οικισμό της Μέσης και διασχίζοντας την Κουλούρα θα κατευθυνθούν στο χωριό Άμμος.

Η διαδρομή της ποδηλατάδας

Η συγκεκριμένη ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο, με τη συνολική διαδρομή να ανέρχεται σε 17 χλμ. Η διαδρομή για θαρραλέους είναι μήκους 43 χιλιομέτρων και θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, από το χωριό Άμμος, με κατεύθυνση το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα.

Για όσους «ψηφίζουν» περίπατο στις ανθισμένες ροδακινιές, οι διοργανωτές συνιστούν στους συμμετέχοντες να εξοπλιστούν με «καπελάκι, παγουράκι και smartphone για φωτογραφίες» και σημειώνουν ότι στη διάρκεια της διαδρομής όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για την καλλιέργεια του ροδάκινου.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο φωτογραφικός διαγωνισμός και videο, με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές». Αναλυτικά, όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.veriapeach.gr/prokiryksi-2020

Παράληλα, φέτος, ο ΤΟΒ και η ESP Gallery παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών, στη Βέροια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Απριλίου και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Fujifilm, της Ένωσης Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας, του Pttl.gr και της Prolab (https://www.veriapeach.gr/prokiryksi-2020).
Ε.A.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αν θέλεις να δεις ακόμη κάτι πολύ ανθισμένο και υπέροχο στην Ελλάδα δες: Το κόκκινο χαλί από άγριες τουλίπες στη Χίο μαγεύει κάθε άνοιξη

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα