Το ουράνιο τόξο είναι ένα σύμβολο ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας για μικρούς και μεγάλους.

Αν μη τι άλλο, είναι ένα φωτεινό και χρωματιστό φυσικό φαινόμενο, που μας δίνει την αίσθηση πως κάτι καλό θα συμβεί μετά την καταιγίδα, τη στιγμή που βγαίνει ο ήλιος. Είναι αυτός ο ήλιος και αυτό το ουράνιο τόξο που κι εμείς περιμένουμε να δούμε να βγαίνουν ψηλά στον δικό μας ουρανό, μετά από τη δική μας δύσκολη καταιγίδα.

Τις περισσότερες φορές για να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία πρέπει να βρίσκεσαι τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος!!!

Ένα οριζόντιο ουράνιο τόξο ξεχύθηκε πάνω από τη λίμνη Sammamish, περίπου 13 χιλιόμετρα ανατολικά του Σιάτλ στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον και η φωτογράφος Cessna Kutz το αιχμαλώτισε με τον φακό της.

Η Kutzανέβασε τις φωτογραφίες της στο Instagramκαι έγραψε:

«Στάθηκα μάρτυρας σε ένα πολύ cool φαινόμενο στη λίμνη Sammamish, σήμερα. Ένα οριζόντιο ουράνιο τόξο! Για μένα, ήταν μια μικρή υπενθύμιση να κρατιέμαι, σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, από την ελπίδα και την αγάπη αντί από τον φόβο και τον πανικό. Φίλοι, να είστε ασφαλείς».

Το φαινόμενο είναι γνωστό ως «fire rainbow», αλλά ούτε είναι ουράνιο τόξο ούτε έχει σχέση με φωτιά. Η επιστημονική ονομασία του είναι «circumhorizontal arc» και επισυμβαίνει όταν ο ήλιος έχει ανέβει σε ύψος μεγαλύτερο των 58 μοιρών από τον ορίζοντα.

Πρόκειται μάλλον για ένα ακόμη από τα συναρπαστικά μυστικά και θαύματα της φύσης!

Το ουράνιο τόξο έχει γίνει σύμβολο ευγνωμοσύνης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Μας θυμίζει και κάτι από Βόρειο Σέλας, σωστά;

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

Διάβασε ακόμη: Εντυπωσιακό ξενοδοχείο στη Σουηδία πάνω σε ποταμό, με θέα το Βόρειο Σέλας

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα