Στον εναλλακτικό τουρισμό επενδύει ο δήμος Αριστοτέλη αναπτύσσοντας περιπατητικές διαδρομές αλλά και τον ποδηλατικό τουρισμό ενώ πρόσφατα απέκτησε και τον τίτλο του Bike friendly προορισμού.

“Το μοντέλο “ήλιος-θάλασσα” δεν αρκεί πλέον για τον μέσο τουρίστα. Σαφώς είναι το δυνατό μας χαρτί αλλά ο δήμος έχει να αναδείξει και άλλες πλευρές, όπως τον ορεινό του όγκο, τους παραδοσιακούς οικισμούς κ.α.” είπε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”.

“Έχουμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού. Στις 26 με 30 Μαρτίου θα είναι έτοιμα και θα τα παρουσιάσουμε, 13 από τα 16 μονοπάτια που αγγίζουν το θαλάσσιο μέτωπο με τον Ακάνθιο περίπατο, με τον περίπατο που αγγίζει την Μονή Ζυγού και την Κομίτσα στην Ουρανούπολη αλλά και τους ορεινούς όγκους, τον Αριστοτελικό περίπατο, τα βουνά μας, τον Χολομώντα και όλο αυτό το πλέγμα μπορεί να αξιοποιηθεί και για τον ποδηλατικό τουρισμό”, τόνισε ο κ.Βαλιάνος.

Τις ίδιες ημέρες θα διεξαχθεί διεθνές trekking trip, κατά τη διάρκεια του οποίου Ευρωπαίοι trekking και cycling specialists αναμένεται να ακολουθήσουν τμήματα των εν λόγω διαδρομών- τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στην παράκτια ζώνη του Δήμου. Η παρέμβαση διοργανώνεται από τα Γραφεία Ε.Ο.Τ. Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας, Κάτω Χωρών και Πολωνίας αλλά και πολλούς τοπικούς φορείς ή τουριστικούς επιχειρηματίες.

Από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2020 ο Δήμος Αριστοτέλη θα φιλοξενήσει μέρος του UCI MACEDONIAN GRANFONDO, διοργάνωση που συνθέτει αγώνες ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων, απευθυνόμενη σε Ευρωπαίους ερασιτέχνες ποδηλάτες με ή χωρίς άδεια. Επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Ιερισσός και τα περίχωρά της.

Το συγκεκριμένο σήμα (bike friendly) λειτουργεί από 2016, διαχειριζόμενο από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δες όλα όσα θέλεις να μάθεις: Τι είναι το Bike Friendly Hotels

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα