25 Νοεμβρίου και σαν σήμερα:

1897:

Η Ισπανία παραχωρεί αυτονομία στο Πουέρτο Ρίκο.

1923: 

Ακούγεται ραδιοφωνικά στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το πρώτο πρόγραμμα, ένα κονσέρτο πιάνου, που εκπέμπεται από την Μεγάλη Βρετανία.

1940: 

Εμφανίζεται στον κινηματογράφο το καρτούν «Γούντι ο Τρυποκάρυδος» που δημιούργησε ο Μπεν Χάρνταγουέι, ο οποίος συμμετείχε και στον σχεδιασμό άλλων χαρακτήρων όπως ο Μπάγκς Μπάνι και ο Ντάφι Ντακ.

1963: 

Κηδεύεται ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του στο Ντάλας, όπου τον αποχαιρετά το αμερικάνικο έθνος.

1965:

Για να πραγματοποιήσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους οι Beatles, το πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου κλείνει για το κοινό.

1975: 

Η Ολλανδική Γουιάνα γίνεται ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Σουρινάμ.

1982:

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982, καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η 25 Νοεμβρίου ήταν η ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1949 και η ημέρα καθιερώθηκε για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944.

1992:

Ψηφίζεται από τη Βουλή της Τσεχοσλοβακίας, ο διαχωρισμός της χώρας σε Τσεχία και Σλοβακία από την 1η Ιανουαρίου 1993 («Βελούδινο Διαζύγιο»).

1999: 

Ο Βίκτωρ Μήτρου κερδίζει δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 77 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

1999: 

Στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακηρύχθηκε η 25η Νοεμβρίου ως “Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών”, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Στις 25 Νοεμβρίου 1960, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο, έγινε η φρικτή δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία. Σε ανάμνηση του φρικτού εγκλήματος, αυτή η ημέρα είχε ήδη καθιερωθεί από γυναικείες οργανώσεις το 1981.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες στον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από κάποιον οικείο τους (σύντροφο ή συγγενή), σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το σπίτι είναι το πιθανότερο μέρος διάπραξης εγκλήματος εις βάρος μιας γυναίκας».

Με πορτοκαλί χρώμα ντύνεται ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, σήμερα 25 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, ως ένδειξη ευαισθητοποίησης.

2001:

Σαν σήμερα, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας από τη Μασαχουσέτη ανακοινώνει ότι έχει δημιουργήσει το πρώτο ανθρώπινο έμβρυο από κλωνοποίηση.