Δεν είναι λίγες οι φορές που “διαβάζουμε” τι αισθάνεται ο άλλος, από τη γλώσσα του σώματος του, δηλαδή τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του.

Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για σένα!

Για να δούμε μερικά μυστικά που μας αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος, τόσο για εσένα όσο και για όλους τους άλλους γύρω σου.

Οδηγός της γλώσσας του σώματος

 

Σταυρωμένα χέρια

Πολλοί το αποκαλούν “στάση άμυνας”

Συνήθως όταν κάποιος σταυρώνει τα χέρια του σημαίνει ότι είναι απόμακρος, ανασφαλής, ανήσυχος, αμυντικός ή πεισματάρης. Αλλά τα σταυρωμένα χέρια έχουν και τα πλεονεκτήματά τους, γιατί αυτή η στάση μπορεί να κάνει κάποιον να επιμείνει σε μια δύσκολη εργασία. Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες που σταύρωσαν τα χέρια τους και στη συνέχεια τους έκαναν σκληρές μαθηματικές ερωτήσεις, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν να προσπαθούν να τις λύσουν από εκείνους που κράτησαν τα χέρια τους επάνω στο  τραπέζι.

Μάλιστα κατά την κίνηση αυτή, χρησιμοποιείς τόσο τον αριστερό όσο και τον δεξιό εγκέφαλό σου, δημιουργώντας υψηλότερη γνωστική λειτουργία, μας εξηγεί ο Οδηγός.

Έτσι την επόμενη φορά που θα κάνεις σε κάποιον μια σκληρή ερώτηση και εκείνος σταυρώσει τα χέρια του, αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να βρει λύση.

*Να σου πω και κάτι; Όντως το κάνω κι εγώ αυτό όταν διαβάζω κάτι δύσκολο ή όταν κάποιος με ρωτάει κάτι που θέλει σκέψη.

Οπτική επαφή

Εάν θέλεις η γλώσσα του σώματος σου να δείχνει ότι ακούς τον άλλον.. κάνε επαφή με τα μάτια του

Αλλά περιόρισε το: Μια υπερβολικά επιθετική (αφοπλιστική) ματιά μπορεί να θεωρηθεί απειλητική. Όταν δίνεις περισσότερο από 80%, το άτομο με το οποίο επικοινωνείς θα νιώθει άβολα. Μια ματιά λιγότερη του 40%, μπορεί να είναι ένα σημάδι εξαπάτησης.

Ο μαγικός αριθμός; 60%, ή λίγο περισσότερο από το μισό. Δώσε μια καλή επαφή με τα μάτια και μετά ρίξε μια ματιά μακριά.

Καθισμένος με τα πόδια απλωμένα

Όταν κάθεσαι έτσι, επισημαίνεις την επικράτειά σου και αποπνέεις κυριαρχία. Τα άτομα με δύναμη φαίνεται να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, σύμφωνα με τον Οδηγό.

Σταυρωμένα πόδια

Αν καθίσεις με τα πόδια σταυρωμένα, τον αστράγαλο πάνω από το γόνατο, είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και κυριαρχείς, λέει ο Οδηγός.

Όταν διασχίζεις τα πόδια σου στους αστραγάλους ενώ κάθεσαι, είναι γνωστή στάση ως «κλειδαριά αστραγάλου» και μπορεί να σημαίνει ότι είσαι αβέβαιος ή φοβισμένος, μαζεμένος και κρατάς πίσω, καθιστώντας το συνηθισμένο σε καταστάσεις συνέντευξης.

«Και κυρίες, αν θέλετε να προσελκύσετε έναν άνδρα, σταυρώστε τα πόδια σας στα γόνατα». Οι άνδρες ψηφίζουν αυτήν την αγαπημένη τους θέση για καθισμένες γυναίκες.

Στάση με τα χέρια στους γοφούς

Ίσως πιστεύεις ότι η «στάση του Σούπερμαν» δείχνει την αυτοπεποίθησή σου, αλλά πρόσεξε γιατί ο Οδηγός λέει ότι αυτή η στάση μπορεί συχνά να είναι επιθετική. Αυτό συμβαίνει επειδή καταλαμβάνεις περισσότερο χώρο και «απειλείς» με τους μυτερούς αγκώνες σου, εμποδίζοντας τους άλλους να σε πλησιάσουν. Αποτελεί γενικά, μια «εκφοβιστική» ατμόσφαιρα.

Ψάχνοντας για χειραψία

Το έθιμο της χειραψίας, μας πηγαίνει πίσω κάπου στην Αρχαία Ρώμη. Στην αρχή, οι άνθρωποι κρατούσαν τα χέρια του άλλου και αργότερα έγινε χειραψία με παλάμες.

Οι χειραψίες είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και καλωσορίσματος

Οπότε όταν φτάνεις πρώτος σε κάποιον ή σε μια παρέα, σημαίνει ότι πιστεύεις ότι σε καλωσορίζει το άλλο άτομο και είναι χαρούμενο που σε συναντά. Η απομίμηση χειραψίας σε κάποιον που μπορεί να μην είναι τόσο ευπρόσδεκτος να σε συναντήσει, θα μπορούσε να έχει αρνητικά συναισθήματα απέναντί σου.

*Και είναι αλήθεια! Τόσο εγώ, όσο και πολλοί άνθρωποι που ξέρω, δίνουμε πάρα πολλή σημασία στη χειραψία της γνωριμίας ή σε εκείνη του καλωσορίσματος.

Συχνό χαμόγελο

Όταν συνομιλείς με κάποιον και αλληλοεπιδράς με χαμόγελο και γέλιο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Όταν χαμογελάς σε ένα άλλο άτομο, μπορείς να βελτιώσεις όλο και περισσότερο τις σχέσεις σας.

Δείχνεις καλή πρόθεση και καλή θετική ενέργεια

«Τα στοιχεία δείχνουν με ακρίβεια ότι τα χαμόγελα και το γέλιο χτίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, υπερασπίζονται το σώμα ενάντια σε ασθένειες και παθήσεις, θεραπεύουν το σώμα και την ψυχή, πωλούν ιδέες, διδάσκουν καλύτερα, προσελκύουν περισσότερους φίλους και επεκτείνουν τη ζωή».

Είναι πολύ ελκυστικό να έχεις την ικανότητα να κάνεις τον άλλον να γελάσει!

*Αγαπώ λίγο περισσότερο τους ανθρώπους που γελάνε δυνατά. Γελάνε με τα ματιά τους και με την ψυχή τους ολόκληρη. Εκείνους τους ανθρώπους… μην τους φοβάσαι!

Σταυρωμένα δάχτυλα

Με ένα άλλο άτομο, αυτή είναι μια ρομαντική χειρονομία, αλλά όταν σταυρώνεις τα δικά σου δάχτυλά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι άγχους ή δυσφορίας.

Αποτελεί μια αυτο-καταπραϋντική κίνηση που σημαίνει δυσαρέσκεια!

«Όταν κάτι μας ενοχλεί, τείνουμε να σφίγγουμε τα δάχτυλά μας, να τα ενώνουμε και… να κινούμε τα χέρια μας εμπρός και πίσω πολύ αργά».

Με πληροφορίες από το Reader’s digest.

Δες εδώ:

Πώς να αλλάξεις τον κόσμο με 5 απλά πράγματα

Ποιοι πιστεύεις πως είναι οι κανόνες της ζωής;

10 + 1 κανόνες της ζωής

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα