Πέντε  άξονες για πιο πράσινες πόλεις παρουσίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων , Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην ημερίδα ECOFEST.

Οι πέντε άξονες είναι:

Ο κ. Παπαστεργίου, εξειδικεύοντας  αυτούς τους πέντε πυλώνες για ένα καλύτερο περιβάλλον και πιο πράσινες πόλεις, αναφέρθηκε σε έργα αλλά και στη συμμετοχή και των πολιτών. Προτείνοντας παράλληλα έναν μηχανισμό ελέγχου ώστε πλέον οι πολίτες αλλά οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΚΕΔΕ, Δήμοι, κεντρική εξουσία) να ελέγχουν και να ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους.

«Πρέπει να μπορεί ο πολίτης να μας ελέγχει. Καλές οι ωραίες κουβέντες. Όμως πιστεύω ότι πρέπει να μετρηθούμε και να αξιολογηθούμε. ΚΕΔΕ και Υπουργείο μπορούμε να φτιάξουμε δείκτες πάνω στους 17 θεματικούς στόχους του ΟΗΕ για το 2030! Βελτιωνόμαστε σε επίπεδο ανακύκλωσης; Καταναλώνουμε λιγότερο νερό; Καταναλώνουμε λιγότερα καύσιμα; Λιγότερη ενέργεια; Φροντίζουμε για τη ζωή στο νερό και τη στεριά; Όλα αυτά είναι δείκτες που σιγά-σιγά μπορούν να μπουν στην «καθημερινότητα» μας να και έτσι να μετρήσουμε και εμείς ως προς το τι κάνουμε ως Δήμοι, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι με κοινή συμμετοχή των πολιτών! Οι πολίτες όταν βλέπουν έργα και έλεγχο, είναι μαζί μας, είναι δίπλα μας και μόνον έτσι οι κοινωνίες μας αλλάζουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

We ❤️ the green

Διάβασε ακόμη:

Συλλέγουν πλαστικά καπάκια στον Δήμο Καλαμαριάς με το σύνθημα «Πέταξε το με σκοπό»!

Ο Δήμος Πειραιά αντικαθιστά τους κάδους απορριμμάτων και καθαρίζει τους δρόμους

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα