Θέλεις να παίξουμε ένα παιχνίδι; Εγώ θα σου γνωρίσω το αβοκάντο όσο καλύτερα μπορώ, κι εσύ θα σκεφτείς σοβαρά πόσο σημαντικό είναι να το βάλεις στη διατροφή σου.

Σου μιλάει ένας άνθρωπος του αβοκάντο. Αγαπιόμαστε πολύ και το έχω συνδυάσει με πολλές καθημερινές μου συνήθειες. Για παράδειγμα, βάζω στη σαλάτα, αλείφω στο τοστ όταν είναι πολύ ώριμο ή ρίχνω φέτα με ρίγανη. Εδώ σου έχω 25 διαφορετικούς τρόπους να το τρως.

Εδώ θα βρεις όλους τους λόγους που το καθιστούν πολύτιμο και που πρέπει να το τρώμε συχνά πυκνά.

Γιατί πρέπει να τρώμε αβοκάντο; Πώς να το βάλεις στη διατροφή σου

Ας δούμε 9 παράξενα πράγματα για αυτόν τον αγαπητό καρπό

1. Το δέντρο αβοκάντο μπορεί να παράγει καρπούς μόνο αν βρίσκεται κοντά του τουλάχιστον άλλο ένα δέντρο!!! Εντυπωσιακό;;;

2. Οι καρποί του δέντρου μεγαλώνουν σε ζευγάρια. Οι Αζτέκοι το είχανε σύμβολο της γονιμότητας και του έρωτα.

3. Το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του αβοκάντο, βρίσκονται στο κουκούτσι του. Ω ναι, σε αυτό το μεγάλο σκληρό κουκούτσι που πετάς. Μη το πετάς λοιπόν, αφαίρεσε το… χτύπησε το με ένα σφυρί μέσα σε μία σακουλίτσα και έπειτα άλεσε το. Ρίξε στις σαλάτες σου.

4. Το αβοκάντο έχει το ίδιο σχήμα με την εγκυμονούσα μήτρα. Μα δεν είναι μονάχα το σχήμα, αλλά και η “γεμάτη κοιλίτσα”.

9 “παράξενα” πράγματα που δεν ήξερες για το αβοκάντο

Και δεν σταματάει εδώ η σύνδεση με τη μήτρα… Η κατανάλωση του μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του τραχήλου. Παράλληλα, αποτελεί μία εξαιρετική τροφή για υγιή εγκυμοσύνη και υγιές παιδί. Και το καλύτερο;;; Χρειάζεται και αυτό 9 μήνες για να ωριμάσει.

5. Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο βρίσκονται στο τμήμα που είναι κοντά στο φλοιό του. Όσο πιο κοντά, τόσο πιο θρεπτικό.

6. Το αβοκάντο μαυρίζει σχεδόν μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα.

7. Το αβοκάντο σε αρκετές περιπτώσεις – και όταν είναι ώριμο – μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο.

8. Το αβοκάντο δε βαφτίστηκε έτσι εξ αρχής. Ας πούμε όμως πρώτα, πως είναι ιθαγενής καρπός του Μεξικού, ενώ υπάρχει και σε άλλες ποικιλίες που εμείς δε γνωρίζουμε. Στη γλώσσα Ναχουάτλ – τη γλώσσα των Αζτέκων – ο καρπός αυτός, που ήταν βασικός για τη διατροφή τους, ονομαζόταν ahuacatl, που σημαίνει όρχις (το αντρικό μόριο). Αυτή η ονομασία ενδεχομένως να οφείλεται στο σχήμα του καρπού, καθώς και επειδή τα αβοκάντο φυτρώνουν σε ζευγάρια. Την αζτέκικη ονομασία τη βρίσκουμε και στη σάλτσα γουακαμόλε, που φτιάχνεται από αβοκάντο.

Σε παλιότερα αγγλικά κείμενα υπάρχει με την ονομασία alligator pear, «αλιγατορίσιο αχλάδι», λόγω του σχήματος (το αχλάδι) και της υφής της φλούδας του (ο αλιγάτορας). Ο ιρλανδός Sir Hans Sloane το ονόμασε αβοκάντο το 1696 σε κατάλογο φυτών της Τζαμάικας.

9. Ως γνωστόν, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο. Και αν σου πω ότι στο αβοκάντο βρίσκονται σχεδόν οι διπλάσιες ποσότητες κάλιου;

Το αγάπησες;

#ΖουμεΥγιεινα

Διάβασε ακόμη: Λάδι αβοκάντο: 8 οφέλη για το δέρμα και οι τρόποι χρήσης

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα