Τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα βρίσκονται στη καρδιά της ρουμάνικης αγοράς, σε περισσότερο από 2.000 τόνους.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και πολλά άλλα μικρά καταστήματα, υπό το brand name “Inima.bio”. Πρόκειται για την εταιρεία ελληνικών συμφερόντων MoreBio Commerce των αδελφών Παπαγεωργιάδη από την Κατερίνη, που σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους “ παίκτες” στη χονδρική διανομή βιολογικών φρούτων και λαχανικών στη Ρουμανία.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στη ρουμανική αγορά. Έκανε την πρώτη παράδοση των προϊόντων στη Ρουμανία τον Μάρτιο του 2016, με πρώτο πελάτη την αλυσίδα Carrefour και παράδοση μία φορά την εβδομάδα.

Τι δήλωσε ο operations manager, Ηλίας Παπαγεωργιάδης;

«Καταφέραμε να μπούμε σε πέντε αλυσίδες και υπογράψαμε και με την έκτη. Παραδίδουμε ελληνικά βιολογικά προϊόντα – φρούτα και λαχανικά –  πέντε ημέρες / εβδομάδα, με συνολικά 19 παραδόσεις σε πέντε ρουμανικές πόλεις. Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσουμε και πάλι πωλήσεις ξηρών βιολογικών προϊόντων».

Μάλιστα, η ελληνική σημαία αποτυπώνεται μέσα στο λογότυπο του brand, κάτι που…

«επιτρέπει στον Ρουμάνο καταναλωτή να γνωρίζει πως το προϊόν που αγοράζει είναι ελληνικό».

Τόνισε ότι: «το 2020 ετοιμάζουμε νέες σειρές προϊόντων, βιολογικά σάντουιτς, χυμούς, σαλάτες, ψωμί, έτοιμα γεύματα κ.α» καθώς, η ανάπτυξη του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών σε συνδυασμό με τη στροφή μίας μερίδας τους στην υγιεινή διατροφή επιτρέπει στην ελληνική «Βιολογική Καρδιά» να αναπτύσσεται γρήγορα.

«Με πάνω από 1.200.000 Ρουμάνους τουρίστες στην Ελλάδα το 2019 και ακόμη περισσότερους φέτος, η ελληνική “Βιολογική Καρδιά” φέρνει κάθε εβδομάδα στο τραπέζι δεκάδων χιλιάδων οικογενειών στη Ρουμανία γεύση από Ελλάδα, κτίζοντας το brand της, περήφανη για την ελληνική σημαία σε αυτό» .

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έρευνα Nielsen: Αυξάνεται η αγορά στα βιολογικά προϊόντα

Περιοχή στην Ινδία απαγορεύει τα φυτοφάρμακα: 100% βιολογικές καλλιέργειες – αποκαλυπτικό βίντεο

SmartAgriHubs: Η Διαδικτυακή Πύλη Αγροτικής Καινοτομίας, διαθέσιμη για όλους

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα