Μέσα από την έρευνα Nielsen που πραγματοποιήθηκε, με 1.200 ανθρώπους άνω των 18 ετών, τα βιολογικά προϊόντα γίνονται όλο και περισσότερο η προτίμηση των καταναλωτών. Και όπως φαίνεται, όλο και θα ανεβαίνουν τα ποσοστά και όλο και θα πληθαίνουν οι καταναλωτές.

Μάλιστα, οι 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι καταναλώνουν τουλάχιστον ένα βιολογικό προϊόν τον μήνα.

Η παραγωγή και η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων αυξάνεται όλο και περισσότερο σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Ειδικά στην Ευρώπη έχει παρατηρηθεί μια πολύ απότομη αύξηση.

Γιατί στράφηκε στα βιολογικά προϊόντα ο καταναλωτής;

Το 45% απαντάει: για την υγιεινή διατροφή και την καλή υγεία του οργανισμού.

Ποια προϊόντα προτιμούνται περισσότερο;

Η μεγαλύτερη επιλογή για αγορά βιολογικών προϊόντων αφορά στα αυγά, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα. Ακολουθούν εξίσου δυναμικά, τα δημητριακά, οι χυμοί, το γιαούρτι και τα όσπρια. Από την έρευνα όμως, προκύπτει πως στο άμεσο μέλλον θα αυξηθεί η αγορά βιολογιών προϊόντων και στο ψωμί, τις φρυγανιές και τα κράκερ.

Ποια είναι τα ποσοστά στην αγορά;

Σύμφωνα με τα κανάλια αγοράς, όταν πρόκειται για την επιλογή βιολογικών προϊόντων, το οργανωμένο λιανεμπόριο έχει μία θέση των 72%, και ιδιαίτερα στην κατηγορία των δημητριακών. Τα εξειδικευμένα καταστήματα, επίσης καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό των 44%.

Ποια άλλα θέματα κάλυψε η έρευνα;

Στα πλαίσια της έρευνας Nielsen, μελετήθηκαν και άλλα διατροφικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές. Προκύπτει πως οι 6 στους 10  Έλληνες – οι μισοί και περισσότεροι – ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή. Το ποσοστό σε αυτό το θέμα έχει ανέβει κατά 10% σε σχέση με το 2016.

Επιπλέον, το 39% των Ελλήνων καταναλωτών αναφέρουν πως ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειας έχει κάποια ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα ή και περισσότερα συστατικά τροφών. Και εδώ υπάρχει μία αύξηση σε σχέση με την έρευνα του 2016. Τα συστατικά που αναφέρονται πιο συχνά είναι η λακτόζη και η γλουτένη.

Διάβασε ακόμη: Περιοχή στην Ινδία απαγορεύει τα φυτοφάρμακα: 100% βιολογικές καλλιέργειες – αποκαλυπτικό βίντεο

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα