Μετά από το αφιέρωμα της Βρετανικής εφημερίδας Telegraph με το μπράβο στους Έλληνες, αλλά και την δήλωση τους πως θα είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφτούν οι συντάκτες της μετά την πανδημία, έρχεται η Γερμανική εφημερίδα Bild με κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της, να προτείνει καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα για το 2020.

Η Ελλάδα δεν έχει τον κίνδυνο άλλων χωρών

Στο αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορονοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Στο ερώτημα «πού μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;» η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι παντού τόσο άσχημα. Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονοϊό.

«Περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη  Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».

Τι λέει ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού

Στην Γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να υπάρχει η εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της, αλλά και των τουριστών της. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».

Τέλος, φιλοξενούνται και δηλώσεις ενός υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού υπαλλήλου, όπως σημειώνεται, ο οποίος  εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα χαθεί αυτή η σεζόν για την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα ελπίδα να γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι!

Διάβασε ακόμη: Έρευνα του ΠΑΜΑΚ: Οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα