Καταργεί την πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου της η Coca Cola

Μιλάμε φυσικά για την πλαστική μεμβράνη που συγκρατεί τα κουτάκια αλουμινίου μεταξύ τους και η οποία, δεδομένου ότι είναι πλαστική, μέχρι τώρα μολύνει πολύ το περιβάλλον.

Ο Όμιλος Coca Cola HBC αποφάσισε να αντικαταστήσει το πλαστικό με ανακυκλώσιμο χαρτόνι τεχνολογίας KeelClip

Το χαρτόνι ΚeelClip αποτελεί μια πατέντα από ανακυκλώσιμο χαρτόνι. Μπορεί να αντικαταστήσει τα πλαστικά δαχτυλίδια ή τις πλαστικές μεμβράνες που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα για τις πολυσυσκευασίες των αναψυκτικών και των αλκοολούχων ποτών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Όμιλο της Coca Cola, η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται για πρώτη φορά στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών και υπηρετεί το όραμα για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα και τη δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων συσκευασίας, ως προς την ανακυκλωσιμότητα και το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο νέος τύπος συσκευασίας KeelClip, επιπλέον της αντικατάστασης του πλαστικού ελαχιστοποιεί και την ποσότητα του χαρτιού που απαιτείται.

Το κόστος της εν λόγω επένδυσης αγγίζει τα 15 εκατ. Ευρώ και μέχρι το 2021 ο Όμιλος θα έχει αντικαταστήσει το πλαστικό από όλες τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου των προϊόντων της, σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Ο Marcel Martin, Group Supply Chain Director του Ομίλου Coca Cola HBC δήλωσε: «Το KeelClip αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυσή μας σε καινοτόμες βιώσιμες λύσεις συσκευασίας. Παράλληλα με τις 4 μάρκες νερού που φέτος παρουσιάσαμε σε 100% ανακυκλωμένα PET μπουκάλια, την αυξημένη χρήση PET και τη διαρκή μείωση του βάρους των συσκευασιών μας σε όλο το φάσμα των προϊόντων μας, το KeelClip είναι ακόμα μια απόδειξη της δέσμευσής μας προς την επίτευξη των στόχων μας για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα (World Without Waste)

H Graphic Packaging International, στην οποία ανήκει και η ανάπτυξη της πατέντας του KeelClip, αποτελεί μια από τις εταιρείες κολοσσούς στο χώρο των υλικών συσκευασίας από χαρτί. Με πάνω από 17.000 εργαζομένους, είναι μια εταιρεία πρότυπο, έχοντας σαν επίκεντρο της ανάπτυξής της την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα

Διάβασε ακόμα: Το 40% των δέντρων στην Ευρώπη απειλούνται με εξαφάνιση