Η Αθήνα είναι η πόλη που εξελίσσεται συνεχώς

Και δεν το λέμε εμείς. Αυτά είναι τα λόγια, με τα οποία ξεκινάει να περιγράφει την Αθήνα το European Best Destinations, η πλατφόρμα που ανέδειξε την πρωτεύουσα της Ελλάδας ως τον 2ο πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό για το 2020.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να κατανοήσουμε και τη σημασία της διάκρισης.

Τι είναι το European Best Destinations

Το European Best Destinations είναι μια πλατφόρμα, ένα ταξιδιωτικό site, που προβάλει τον πολιτισμό και προωθεί τον τουρισμό της Ευρώπης. Με συνεργασίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τουριστικά γραφεία, ταξιδιώτες και οργανισμούς, το EBD από το 2009 που δημιουργήθηκε, αναδεικνύει και βραβεύει τους πιο δημοφιλείς και αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια πολύ πετυχημένη πλατφόρμα, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των e-citizens, δηλαδή όλων αυτών που σχεδιάζουν τα ταξίδια τους και όχι μόνο, μέσω διαδικτύου.

Καλύπτοντας πάνω από 300 προορισμούς της Ευρώπης και με περισσότερους από 6 εκατομμύρια επισκέπτες και χιλιάδες followers στο Facebook, το Twitter και το Pinterest, το EBD διοργανώνει ομολογουμένως πολύ έγκυρους online διαγωνισμούς, στους οποίους αναδεικνύει τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς.

Η Αθήνα δεύτερη στην κατάταξη για το 2020

Στον διαγωνισμό λοιπόν με τίτλο «Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη το 2020», ψήφισαν πάνω από 600.000 ταξιδιώτες, για 11η συνεχή φορά.

Η Αθήνα ψηφίστηκε από τους ταξιδιώτες δεύτερη και η περιγραφή που χρησιμοποιεί το EBD είναι ιδιαίτερα κολακευτική.

Πιο trendy από ποτέ, η Αθήνα είναι η πόλη που εξελίσσεται διαρκώς. Το παραδοσιακό συναντάει το μοντέρνο σε μουσεία και καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Μαζί με τη Ρώμη, η Αθήνα είναι η κοιτίδα του ευρωπαικού πολιτισμού. Ένα απίστευτα δυναμικό, ζωντανό, λαμπερό «ανοιχτό» μουσείο.

Μια πόλη με χάρη, αλλά και στοιχεία grunge, η Αθήνα καταφέρνει να συγκεράσει το παρελθόν με το παρόν ανεπιτήδευτα. Η πόλη με τα πολλά παράδοξα και τις υπέροχες αντιθέσεις, στη χώρα που γέννησε την ευγένεια και τη γενναιοδωρία προς τουα ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους. Την περίφημη φιλοξενία.

Ένας πνευματικός φάρος του αρχαίου κόσμου, με θεαματικά μεσογειακά τοπία που τα λούζει το φημισμένο φως της Ελλάδας, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος πολιτιστικός κόμβος, με νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις, με νυχτερινή ζωή που ηλεκτρίζει, με φανερά τα δημιουργικά vibes και με μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή.

Ναι! Η περιγραφή της Αθήνας μοιάζει κολακευτική. Αν το σκεφτείς όμως τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι.

Οι 15 πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί

Για την ιστορία, πρώτη στον διαγωνισμό αναδείχθηκε η πόλη Colmar (Κολμάρ) της Γαλλίας, η πόλη με τις 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο και η πιο ηλιόλουστη στη Γαλλία. Απ’ ότι φαίνεται οι ταξιδιώτες προτιμούν τις ηλιόλουστες πόλεις.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί λοιπόν είναι:

 1. Κολμάρ – Γαλλία
 2. Αθήνα – Ελλάδα
 3. Τιφλίδα – Γεωργία
 4. Βιέννη – Αυστρία
 5. Κασκάις – Πορτογαλία
 6. Σίμπιου – Ρουμανία
 7. Ναμίρ – Βέλγιο
 8. Ριέκα – Κροατία
 9. Παρίσι – Γαλλία
 10. Μπιντκότζ – Πολωνία
 11. Ρώμη – Ιταλία
 12. Χεβίζ – Ουγγαρία
 13. Κορκ – Ιρλανδία
 14. Ρόκφορτ Οσιάν – Γαλλία
 15. Μενόρκα – Ισπανία

Εγώ θα μας ευχηθώ πάντα τέτοια και…καλά ταξίδια!

#Ταξιδεύουμε

Διάβασε ακόμα: Αγροτουρισμός: Τι είναι και γιατί μας ενδιαφέρει

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα