Η μοναξιά είναι το τελευταίο ταμπού της σημερινής κοινωνίας, όσο σοκαριστικό και περίεργο κι αν σου ακούγεται

Ένεκα εορτών

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια συχνά μοιάζουν με τους ανθρώπους που δε χρειάζονται βοήθεια.

Ένα να μιλήσουμε, για παράδειγμα – όχι τυχαίο – για τη Μοναξιά. Η μοναξιά, θεωρείται το τελευταίο ταμπού της σημερινής κοινωνίας. Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι νιώθουμε μόνοι. Κι όμως! Μια ματιά στο πολύ κοντινό σου περιβάλλον θα σε πείσει ότι εκεί έξω υπάρχει πολλή μοναξιά. Και όχι μόνο εκεί έξω, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δεν έχει σημασία αν γύρω σου έχεις 5 ή 100 ανθρώπους. Αν νιώθεις μόνος, είσαι μόνος. Τελεία. Κι αν έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν τρέχει και τίποτα, θα σε πληροφορήσω ότι η μοναξιά προκαλεί περισσότερους θανάτους από το κάπνισμα και την παχυσαρκία τα τελευταία χρόνια. Κάτι σχετικά με ορμόνες του άγχους και κορτιζόλες και άλλα τέτοια επιστημονικά που δε σε νοιάζουν και πολύ φαντάζομαι.

Η ουσία είναι μια. Υπάρχει μοναξιά και η μοναξιά σκοτώνει!

Και γιατί έτσι ρε φίλε;

Θα σου πω μόνο ότι την εποχή που όλα είναι μικρά και υποκοριστικά εμείς μάθαμε να κοιτάμε το σπιτάκι μας, τη ζωούλα μας, τα παιδάκια μας. Μάθαμε να «κοιτάμε τη δουλίτσα μας» και να αρπάζουμε ότι προλάβουμε για την πάρτη μας. Και νομίζουμε – ω πόσο μακριά είμαστε νυχτωμένοι – ότι έτσι βγαίνουμε κερδισμένοι.

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια συχνά μοιάζουν με τους ανθρώπους που δε χρειάζονται βοήθεια. Μπορεί να μοιάζουν με εσένα. Ή με εμένα.

Καλό μας ξημέρωμα και να τα σπάμε τα ταμπού φίλε
#κατιδικαμου #καληνυχτα #ΝαΑγαπιόμαστε

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα