Το πιο πιθανό είναι να αναρωτιέσαι τώρα “τι είναι η ορθομοριακή διατροφή”!

Πριν μερικές μέρες βρέθηκα στο ιατρείο της ΩΡΛ μου, η οποία είναι μεγάλη υποστηρίκτρια της υγιεινής ζωής, μέσω της διατροφής και των φυσικών τρόπων αντιμετώπισης των περισσότερων προβλημάτων.  Έτσι, έμαθα για την ορθομοριακή διατροφή.

Τι κάνει;

Η ορθομοριακή διατροφή αντιμετωπίζει τα πραγματικά αίτια των παθήσεων, με μία ολοκληρωμένη επιστημονική μέθοδο που βασίζεται στην ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού με ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία. Διδάσκει και καθοδηγεί τον άνθρωπο πώς θα γίνει ο ίδιος γιατρός του εαυτού του με επιστημονικό, ιεραρχημένο και αποτελεσματικό τρόπο ανανεώνοντας τα κύτταρα του οργανισμού με απλές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στη νοοτροπία, στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Στο βαθμό που το εφαρμόζει εκείνος, σε αυτό το βαθμό αναβαθμίζει τα επίπεδα της υγείας του και ταυτόχρονα κάνει ουσιαστική πρόληψη και αυτοΐαση.

«Δεν υπάρχουν ασθένειες, μόνο επίπεδα υγείας» ~ Γαληνός 2ος αιώνας μΧ.

Τα 5 θεμέλια/οφέλη αυτής της διατροφής

1. Μείωση και έλεγχος φλεγμονών

Φλεγμονώδεις παθήσεις, άσθμα, νόσος του Chron, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κοιλιοκάκη και εκκολπωματίτιδα, ρυθμίζοντας με τη χορήγηση συγκεκριμένων θρεπτικών στοιχείων.

2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος

Σε ασθενείς με ευερέθιστο έντερο παρατηρείται δυσαπορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων.

3. Επιστημονική αποτοξίνωση, ρύθμιση του ph, αντιοξείδωση

Η συσσώρευση τοξινών στο νευρικό σύστημα , αυξάνει κάθε προϋπάρχον νευρολογικό σύμπτωμα, όπως την ανησυχία, τη θόλωση του εγκεφάλου, το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα, την κόπωση, την αδυναμία, την κατάθλιψη, τον πονοκέφαλο, την ημικρανία κ.λπ., με αποτέλεσμα πιο συχνά και πιο σοβαρά προβλήματα.

4. Επιστημονική αναπλήρωση των ορθομοριακών ελλείψεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΕ) αναφέρει ότι ο υποσιτισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία!

5. Ορθομοριακός έλεγχος του βιοχημικού άγχους

Το 60 – 90% των επισκέψεων σε γιατρό, αφορούν παθήσεις που προκαλούνται από το άγχος, εκ των οποίων οι συνηθέστερες είναι: έμφραγμα, υπέρταση, διαβήτης, άσθμα, χρόνιοι πόνοι, αυπνία, αλλεργίες, πονοκέφαλος, οσφυαλγία, κατάθλιψη, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

3 βήματα που σε φέρνουν πιο κοντά στην καλή υγεία

Βήμα Νο1: Ενυδατώσου ορθομοριακά

Τα κύτταρά σου αποτελούνται από 75% νερό. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την οξυγόνωση και την είσοδο των θρεπτικών στοιχείων στο κύτταρο αλλά και για την αποβολή των τοξινών.

Πίνοντας καθημερινά ορθομοριακό νερό από φίλτρου νερού TENSA διευκολύνεις την πέψη, ενεργοποιείς τον μεταβολισμό, παράγεις δικό σου κολλαγόνο και προσφέρεις αντιγήρανση και αντιοξείδωση στα κύτταρά σου.

Δες εδώ ποια είναι τα 6 must ποτήρια νερού που πρέπει να πίνεις συγκεκριμένες στιγμές στην καθημερινότητα σου.

Βήμα Νο2: Επέλεξε βιο-αναγεννητικές τροφές

Φάε για υγεία και όχι για αρρώστια!

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αυξήσεις τις βιο-αναγεννητικές τροφές και ταυτόχρονα να μειώσεις τις βιο-οξειδωτικές.

Για να σιγουρέψεις πως θρέφεις το σώμα σου ορθομοριακά, ακολούθησε την Πυραμίδα της Ορθομοριακής Διατροφής, με ένα ημερήσιο πρόγραμμα που θα ολοκληρώσει τη θρέψη του οργανισμού σου. Τι κάνει; Αυξάνει τις βιο-αναγεννητικές τροφές που οξυγονώνουν και θρέφουν τα κύτταρα, μειώνει σταδιακά τις βιο-οξειδωτικές τροφές που οξειδώνουν και φθείρουν τα κύτταρα και παρατηρούνται αλλαγές στο βάρος, την επιδερμίδα, την ενέργεια και την διάθεσή.

Βήμα Νο3: Επέλεξε μόνο ορθομοριακά προϊόντα που παρασκευάζονται με βάση τη συνέργεια, την ποιότητα και τη βιοδιαθεσιμότητα των συστατικών τους

Η υγεία του ανθρώπου εξαρτάται από τη δύναμη του σώματος να μη νοσεί. Οι τροφές, ακόμα και οι βιολογικές, δεν αρκούν για να προσφέρουν στο σώμα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για πραγματική κυτταρική υγεία. Για τη θωράκιση του οργανισμού μας και την εξασφάλιση των βασικών στοιχείων που χρειάζεται για να αναπτύξει την άμυνά του, επιλέγουμε έναν από τους συνδυασμούς Πρόληψης της Ορθομοριακής Διατροφής.

Μην ξεχνάς!

Συνδυάζουμε τη καλή διατροφή ΠΑΝΤΑ με άσκηση!

#ΖουμεΥγιεινα

Πηγές: orthomoriaki.gr, Linus Pauling Institute, Rogers SA Chemical Sensivity, Malnutrition-The Global Picture, Harvard University, Valentini L., Schaper L., Buning C.

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα