Η τέχνη βρίσκεται παντού γύρω μας, όπου και αν κοιτάξουμε… Τέχνη του κήπου, τέχνη του δρόμου, τέχνη του θεάτρου, τέχνη του λόγου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσεις χαρακτήρα και προσωπικότητά σε ένα τοπίο. Να βάλεις δηλαδή, τη δική σου πινελιά και νότα και να του δώσεις ζωή. Οι επιλογές που κάνεις για τον κήπο σου και ο σχεδιασμός φύτευσης είναι η προφανής μέθοδος για να του δώσεις προσωπικότητα, αλλά η τέχνη του κήπου μπορεί πραγματικά να τονίσει το σχέδιό σου πολύ περισσότερο.

Η τέχνη στον κήπο δίνει έμφαση στις διαφορές μεταξύ φύσης και σύνθεσης, αλλά παντρεύει κάπως τις δύο αυτές πτυχές.

Φύση + Σύνθεση: Ένα λουλούδι είναι φτιαγμένο όμορφο από τη φύση του, ο τρόπος όμως που θα το φιλοξενήσεις στον κήπο σου (γλάστρα, διακόσμηση, χαλίκια κλπ.) είναι η σύνθεση.

Πώς μπορεί ο κήπος να έχει προσωπικότητα

Η τέχνη του κήπου είναι ο τέλειος τρόπος να συνδυάσεις και να εναρμονίσεις τα πάντα σε αυτόν, και να τραβήξεις τόσο το δικό σου βλέμμα όσο και των περαστικών. Ο φυσικός σου χώρος είναι ο τέλειος τρόπος να “μεταφερθείς” στο συναίσθημα που θέλεις.

Η τοποθέτηση έργων τέχνης σε κήπους αναδεικνύει την ομορφιά των γύρω φυτών και λουλουδιών.

Ο ορισμός της «τέχνης» εξαρτάται από εσένα!

Είτε ζωγραφική, γλυπτική, funky έπιπλα, καθρέφτες, ή ακόμη και αναμορφωμένα είδη οικιακής χρήσης, η τέχνη προορίζεται να οδηγήσει το μάτι, την ψυχή και τις αισθήσεις!

Δε χρειάζεται να έχεις πολλές δεξιότητες και γνώσεις για τη δημιουργία τέχνης στον κήπο σου. Ακόμα και απλά έργα για παιδιά, προσθέτουν ιδιοτροπία και γοητεία στο τοπίο. Η τέχνη στον κήπο μπορεί να ρυθμίσει τον τόνο, το χρώμα και το θέμα. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να φτιάξεις ένα έντονο πανομοιότυπο πράσινο θέμα ή πολλά διαφορετικά έντονα χρώματα, αλλά όλα αυτά μέσα σε ένα θέμα και στυλ, μια άποψη και ένα μυστήριο.

Να θυμάσαι…

Ο κήπος σου είναι ο καθρέπτης σου, η αντανάκλαση σου!

Πάρε μερικές ιδέες για κήπο με ανακυκλώσιμα είδη με άπειρες επιλογές και μερικές ιδέες για κήπο με αισθήσεις – αισθητηριακό κήπο.

Η τέχνη του κήπου προσαρμοσμένη σε όλη την οικογένεια

Η δημιουργία ενός φανταστικού κήπου, όταν τα μικρά παιδιά είναι παρόντα, ενισχύει τα όνειρά τους, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι. Ένας κήπος από νεράιδες πασπαλισμένες με αστερόσκονη ανάμεσα από μαργαρίτες και άλλα φυτά, είναι ένα τέλειο μέρος για να εκπληρώσει τα όνειρα και τις φαντασιώσεις της η μικρή σου φίλη.

Η τέχνη του κήπου: Ιδέες για να βάλεις προσωπικότητα στον κήπο σου

Αντικείμενα κήπου του Χάρι Πότερ, ή άλλου αγαπημένου χαρακτήρα, είναι ένα δημιουργικό νεύμα σε αγαπημένες ιστορίες του μικρού σου φίλου. Για τους ενήλικες στην οικογένεια, μπορεί να αντικατοπτριστεί ακόμα και ένα χόμπι, μια αγαπημένη σειρά ή ένας θρύλος.

Η τέχνη στον κήπο είναι βαθιά προσωπική και πρέπει να ταιριάζει στις προτιμήσεις σου.

Τι θα μπορούσες να κάνεις:

  • πρόσθεσε μοναδικά και πολύχρωμα μπουκάλια σκηνής
  • βάλε χρώμα με πολύχρωμες πέτρες, μάρμαρα, κοχύλια, χρωματιστό τσιμέντο – τα παιδιά σου μπορούν να βάλουν μικρά χέρια ή πατούσες
  • χρωμάτισε τον φράχτη – σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι
  • δημιούργησε ένα μωσαϊκό
  • χρησιμοποίησε διαφορετικά υλικά όπως τούβλα, πέτρες, πλακόστρωτα, διάφορους τύπους και χρώματα χαλικιών ή άμμου
  • φτιάξε ψεύτικα λουλούδια ζωγραφίζοντας καπάκια και άλλα αντικείμενα και συνέδεσε τα μεταξύ τους, να πάρουν τους τόνους των αγαπημένων σου ανθών
  • rock art – στείλε τα παιδιά να μαζέψουν πέτρες και βραχάκια που θα θα χρησιμοποιήσετε
  • φύτεψε σε “ασυνήθιστα αντικείμενα”… τσαγιέρα, ποτιστήρι, εργαλειοθήκη κλπ. (δες το άρθρο με τα ανακυκλώσιμα υλικά που σου έχω πιο πάνω)
  • χρησιμοποίησε παιχνιδάκια και αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μια ιστορία

Και φυσικά, μια μεριά μπορεί να είναι αφιερωμένη και σε βοτανικό κήπο ή λαχανόκηπο.

Φαντασία και όρεξη να έχεις… και ο κήπος σου θα πάρει χαρακτήρα!

#ΑγαπηΓιαΔημιουργια

Διάβασε ακόμη: 12 χειροποίητες ιδέες για ετικέτες στα φυτά σου

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα