2 τόνοι λαχανικών έπεσαν από τον ουρανό στην Αυστραλία προκειμένου να σωθούν τα άγρια ζώα

Σίγουρα αυτούς τους μήνες ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί αποσβολωμένος την οικολογική καταστροφή λόγω των πυρκαγιών στην ήπειρο της Αυστραλίας.

Οι εικόνες που έχουμε αντικρίσει είναι σοκαριστικές, τα στοιχεία θλιβερά και η ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι μεγάλη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπολογίζεται πως πάνω από 1 δισεκατομμύρια ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν καεί με τις επίσημες πληροφορίες να λένε πως η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 30.000 τετραγωνικά μίλια κατά μήκος των Πολιτειών της Nέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώρια.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι κρίσιμη τόσο για τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να επανέλθουν σε μια νέα καθημερινότητα όσο και τη φύση που μετράει ανεπανόρθωτες πληγές.

Εκτός από τα δάση, τα δέντρα και τα ζώα που έχουν αφανιστεί, σε έκτακτη ανάγκη είναι όσα ζωντανά επιβίωσαν των πυρκαγιών. Φανταζόμαστε όλοι πόσο δύσκολο είναι και θα είναι για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα να βρουν αυτά τα ζώα τροφή, αλλά και στέγη. Το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και ότι έχει απομείνει σίγουρα έχει χάσει τις ισορροπίες του, καθώς τα εναπομείναντα δάση θα κληθούν να φιλοξενήσουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ειδών πανίδας.

2 τόνοι λαχανικών από τον ουρανό

Για το λόγο αυτό οι κυβερνητικές – κρατικές υπηρεσίες μαζί με εθελοντικές οργανώσεις με τη γιγαντιαία επιχείρηση «Rock Wallaby» έχουν αναλάβει να ταΐσουν τα ταλαιπωρημένα από τη φωτιά ζώα, ρίχνοντας τους από ψηλά μέσω ελικοπτέρων και αεροπλάνων τροφή. Έτσι περίπου 2 τόνοι λαχανικών και συγκεκριμένα καρότα και γλυκοπατάτες, έχουν πέσει στις περιοχές που έχουν πληγεί, ώστε με αυτό τον τρόπο να διασωθούν τα άγρια μαρσιποφόρα της ηπείρου.

Ο υπουργός περιβάλλοντος των συγκεκριμένων πολιτειών χαρακτηριστικά είπε πως τα μαρσιποφόρα Wallaby (Γουαλάμπι) και χιλιάδες άλλα ζώα επέζησαν μεν από τις φονικές πυρκαγιές αλλά είναι εξαιρετικά στρεσαρισμένα καθώς πολύ δύσκολα βρίσκουν τροφή.

Ο επόμενος καιρός αναμένεται επίσης δύσκολος και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί αποσβολωμένος.

Διάβασε ακόμη: “Δέντρο της χρονιάς”, μια βελανιδιά 500 ετών στη Βουλγαρία

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα