Σήμερα η Google τιμά την Ημέρα της Γης 2020 με ένα από τα πιο όμορφα doodle

Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου γιορτάζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο την Ημέρα της Γης. Στόχος αυτής της γιορτής-υπενθύμισης είναι να κινητοποιηθούμε πολίτες, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

Φέτος η Google θέλοντας να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο των μελισσών και να μας ευαισθητοποιήσει για την προστασία του πιο χρήσιμου και συμπαθούς εντόμου στον πλανήτη μας, επέλεξε να γιορτάσει την ημέρα με ένα doodle αφιερωμένο στις μέλισσες. (δες εδώ: Πώς εξαρτάται η ζωή μας από τις μέλισσες; Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν;)

Μάλιστα ο σημερινός εορτασμός είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς τιμούμε την 50η επέτειο από την ημέρα που καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης.

Το doodle μάλιστα εκτός από χαριτωμένο σχεδιαστικά, είναι και mini game. Μπορείς λοιπόν να παίξεις πατώντας πάνω του. Στο παιχνίδι μαθαίνεις εκ των άλλων για το ρόλο της μέλισσας ως επικονιαστή, ενώ έχεις τη δυνατότητα να επικονιάσεις τα δικά σου λουλούδια.

Τα παιδιά θα το απολαύσουν σίγουρα! Δοκιμάστε το!

Εμείς εδώ αγαπάμε ιδιαίτερα τις μέλισσες και έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα μαζί τους. Μπορείς να βρεις ποικίλα θέματα να περιηγηθείς. Αλήθεια εσύ ξέρεις Πώς φτιάχνουν το μέλι οι μέλισσες;

Η Ημέρα της Γης σε όλον τον κόσμο

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Διάβασε ακόμα: Το ελληνικό μέλι έχει ανεκτίμητη διατροφική αξία, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα