Αν και το ελληνικό έθνος έχει μια γενικότερη τάση να «σπάει κανόνες» και να κάνει του κεφαλιού του, όπως φαίνεται αυτή τη φορά κάτι έκανε πολύ καλά, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph που επαινεί του Έλληνες.

Σε δημοσίευμα της η Daily Telegraph επισημαίνει πως οι Έλληνες έχουν αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν πάρει σωστά και έγκαιρα μέτρα κοινωνικής απόστασης, τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία.

Η ψύχραιμη συμπεριφορά των Ελλήνων, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες χώρες!

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η συντάκτρια της Telegraph:

«Οι Έλληνες δεν ακολουθούν πάντα κανόνες και νόμους. Δε φοράνε συστηματικά ζώνη στο αυτοκίνητο ούτε κράνος στη μηχανή, ούτε και τηρούν τους κανόνες μη καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους… μα αυτό δεν ισχύει με τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου.

Μάλιστα, η ημέρα της 25ης Μαρτίου για το ελληνικό έθνος ήταν κάτι σαν τεστ, αφού γιορτάζουν την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις και οικογενειακές συναθροίσεις. Φέτος, αρκέστηκαν στο να υψώσουν τη σημαία τους ?? στο μπαλκόνι.

Όσο για τα σούπερ μάρκετ, αν και στην αρχή υπήρξε ο λογικός και δικαιολογημένος πανικός, η εξέλιξη έγινε ομαλή. Δεν υπήρξανε βασικές ελλείψεις, ούτε προβλήματα στις εισαγωγές. Επιπλέον, ο καινούριος κανονισμός στις 23 Μαρτίου τους βρήκε σύμφωνους, αφού στέλνουν κανονικά το απαραίτητο μήνυμα τους πριν βγούνε από το σπίτι και έχουν μαζί την ταυτότητα τους.

Οι Έλληνες πέρασαν αρκετά προβλήματα με την οικονομική τους κρίση, καθώς και με το μεταναστευτικό, αλλά δείχνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ακόμη μία δυσκολία. Μία δυσκολία που τώρα απειλεί την υγεία. Δίνουν ένα καλό μάθημα από greek φιλότιμο σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές»

Η Telegraph πάει Ελλάδα

Ο συντάκτης της εφημερίδας Όλιβερ Σμιθ, ενημερώνει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού θα είναι η Ελλάδα. Αναπολώντας τις όμορφες στιγμές που έχει ζήσει στη χώρα μας από προηγούμενες επισκέψεις του στη Σκιάθο, τους Παξούς, την  Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα, τη Σκόπελο, τη Μύκονο και την Τήνο δηλώνει πως στην Ελλάδα ο ήλιος πάντα λάμπει και οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, ενώ είσαι εκεί σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο.

 «Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια είναι πως αν υπάρχει μία χώρα που προσφέρει τόσες πολλές επιλογές, αυτή είναι η Ελλάδα»!

Εμείς οι Votanistas ευχόμαστε ο ήλιος να ξανά λάμψει όχι μόνο πάνω από τη δική μας χώρα, αλλά από όλο τον πλανήτη. Και να τον αγκαλιάσει και να τον “ζεστάνει” ξανά.

Συνεχίζουμε έτσι, δε σταματάμε παρά μόνο όταν νικήσουμε.
#ΜενουμεΣπιτι και όλα θα πάνε καλά. Θα το κάνουμε εμείς να πάει καλά ?

Πληροφορίες: The Telegraph, ΑΜΠΕ

Διάβασε ακόμη:

Έγκυος και νέα μαμά στα χρόνια του κορωναϊού

Ο εαυτός σου, με σένα στην απομόνωση – Δεν έγινες “ξαφνικά” ευαίσθητος

Γιατί πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας

Προηγείται η ζωή ή η ελευθερία μέσα στην πανδημία;

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα